INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Visszavásárolja a Főváros a vízműveket

Infostart / InfoRádió
A tervek szerint a fővárosi vízművek vásárolná vissza a Sueztől a részvénycsomagot. A közgyűlés ma jóváhagyta a megállapodás tervezetet. A végső megállapodást május 8-ig kell megkötni.

Jóváhagyta a fővárosi közgyűlés a fővárosi vízművek részvényeinek visszavásárlásáról szóló megállapodást. Hosszú tárgyalás után eldőlt, a főváros 15,1 milliárd forintért vásárolja vissza a Sueztől a kisebbségi részvénycsomagot.

Tarlós István főpolgármester felidézte, a szerződés rendkívüli felmondásának lehetősége is felmerült, de az kockázatos lett volna. Az 1997-es privatizációkor a menedzsmentjogokat is átadták a Szueznek.

Az MSZP-t az érdekelte, miből vásárolják vissza a részvényeket. A jobbikos Losonczy Pál üdvözölte a döntést. Az LMP-s Hanzély Ákos azt mondta, ők is támogatják a visszavásárlást, ugyanakkor szerinte, ahogy ez most a racionális döntés, lehet, hogy 1997-ben az eladás is vállalható lépés volt.

György István főpolgármester helyettes válaszából kiderült, hogy a visszavásárlás döntő része a tervek szerint nem a fővárosi büdzsét terheli.

A megállapodásról szóló határozatot a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP elfogadta, az MSZP tartózkodott.


A címlapról ajánljuk