eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68266.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Új légitársaság érkezik Budapestre

Kettőre emelte heti járatainak számát a Turkish Cargo, a török légitársaság teheráru-szállító leányvállalata, ezenkívül áprilisban új légitársaság, a spanyol-katalán Volotea Airlines érkezik Budapestre, Velencéből közlekedtetve járatokat - közölte a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Turkish Cargo komoly lehetőségeket lát a magyar piacon és további kapacitás-, illetve járatbővítést tervez. A Turkish Airlines Airbus A310 típusú gépének teherszállító változata mostantól a szombat hajnal mellett már csütörtök délutánonként is közlekedik a budapesti repülőtéren. A tervek szerint a nyári menetrendtől a járat csütörtök-vasárnap repül.

A társaság heti kettőről előbb háromra bővítené a teherszállító járatainak számát Budapestre, valamint az Airbus A310-est egy nagyobb méretű A330F típusúra cserélné. Ezzel a legfeljebb 38 tonnányi kapacitás akár 64 tonnára emelkedne, járatonként.

A Turkish Cargo azt szeretné, ha 2015-ben már napi sűrűségű cargo járat működhetne Budapest és Isztambul között.

A Turkish Cargo tavaly júliusban jelent meg a magyar piacon, a légitársaság fél év alatt mintegy 1.500 tonna árut szállított Magyarország és Törökország között, ezzel a tavalyi év legnagyobb fejlődést elért új teherszállító légitársasága lett Budapesten.

A BA közölte azt is, hogy az új, spanyol befektetők által alapított Volotea Airlines első bázisrepülőterét, az olaszországi Velence Marco Polo kikötőjét köti össze rövidesen Budapesttel. A Volotea Boeing 717 típusú, 125 személyes repülőgépe szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik a vízre épült olasz nagyváros repülőtere és a magyar főváros között. Ezen az útirányon az elmúlt hónapokban nem volt légi összeköttetés.

A légitársaságnak 3 Boeing 717-es típusú, 125 személyes gépe van.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×