INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

"A karácsonyi ételosztás családsegítési akció"

Infostart / InfoRádió
A tavalyinál is többen álltak sorba idén a fővárosban a karácsonyi ételosztásokon.

Idén már nem volt elég a napi 1200 ételadag - mondta a ReggelInfónak a karácsony alatt a Blaha Lujza téren ételt osztó Ételt az Életért alapítvány koordinátora. Szilaj Péterné kifejtette, hogy soha egyik évben sem volt még ilyen nagy érdeklődés az ételosztás iránt, sajnos az utolsó két napon nem is volt elég a kivitt adagszám. Közel száz ember maradt ellátatlanul, ami azt jelenti, hogy a 3600 adag étel nem volt elég a három napra - tette hozzá.

Szilaj Péterné kiemelte: a karácsonyi ételosztás régóta nem hajléktalanellátási, sokkal inkább családsegítési akció. Ezt támasztotta alá Kiss Boáz is, a XIII. kerületi Béke térre ételosztást szervező Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szóvivője, és példaként egy nyugdíjas nénit említett, aki az unokájának úgy tud ajándékot venni, ha megspórolja ezt a néhány napi ételköltséget.

Természetesen sok utcán élő hajléktalan is meleg ételhez juthatott az akciók révén, ám ezek az emberek egyre rosszabb állapotban vannak - hangsúlyozta Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor utcai kórház osztályvezető főorvosa.

Écsy Gábor a Katolikus Karitasz vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a rászorulók segítésére a karácsonyi ünnepek után is szükség van.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk