eur:
387.45
usd:
356.48
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A tavalyi zárszámadás is téma lesz holnap az Országgyűlésben

A tavalyi zárszámadásról és a nemzeti energiastratégia elfogadásáról is dönthet holnap az Országgyűlés. Emellett napirenden lesz több mint nyolcszáz országgyűlési határozat hatályon kívül helyezése is.

A 2010-es költségvetés végrehajtásáról szóló, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által benyújtott törvényjavaslat szerint a Bajnai-kormány költségvetésében hamis adatok szerepeltek, így a hiány a 7 százalékot is meghaladta volna. A parlament már holnap határozhat a jogszabály elfogadásáró, mivel az állítást megalapozatlannak tartó MSZP-módosító indítványt nem támogatták a képviselők. Dönthet az Országgyűlés a nemzeti energiastratégiáról is. A kormány még júliusban hagyta jóvá a dokumentumot, amely értelmében csökkenteni kell az importfüggőséget és erősíteni az állami szerepvállalást. A stratégia szerint 2030-ra 30 százalékkal nő az ország villamosenergia-igénye. Szavaz a Ház holnap arról a határozati javaslatról is, amellyel Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter 865 országgyűlési határozat hatályon kívül helyezését indítványozta, köztük 171 olyanét, amelyet még az 1990 májusában tartott szabad választások előtt fogadtak el.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×