eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Pórul járhat, ha nem frissíti jelszavát az ügyfélkapun

Érdemes ellenőrizni az ügyfélkapus elérést október elseje előtt, és frissíteni a jelszót, mert könnyen ki lehet csúszni a bevallási határidőből - tanácsolja az RSM-DTM adótanácsadó cég számviteli üzletág vezetője.

Héhn Miklós a cég honlapján közölte: az Ügyfélkapu portálon október elsejével automatikus jelszócsere történik, ezért a kellemetlenségek elkerülése érdekében javasolt időben ellenőrizni, és szükség esetén frissíteni a jelszavakat.

A jelenleg még érvényes jelszóval be lehet lépni az ügyfélkapun a Kormányzati portálra és ellenőrizhetők az adatok a saját adatok menüpont alatt. A számviteli üzletág vezetője azt javasolja, hogy amennyiben a jelszó lejárataként 2011. október 1. jelenik meg, mindenképpen frissítsék jelszavukat, hiszen enélkül az ügyfélkapu regisztrációt az elejéről kell újraindítani. A frissítést vagy változtatást a beállítások fülön lehet megtalálni. Részletes segítség az ügyfélkapu segédanyagai között található a 8. pontban.

Az október 12-én esedékes járulék- és 20-án esedékes áfabevallási határidőkre tekintettel érdemes ezt az ellenőrzést és frissítést most megtenni, mert az újbóli regisztrációhoz szükséges ügyintézési idő akár a bevallások határidőben való teljesítését is kockára teheti - emelte ki.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×