eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Mi lesz a Széll Kálmán térrel?

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta a Széll Kálmán tér átépítésének koncepcióját.

Az elfogadott előterjesztés szerint a főváros kiadhatja a tervezési megbízásokat - mondta az InfoRádiónak Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes.

A megújítás vezérelve a gyalogos átmenőforgalom rendezése, akadálymentessé tétele és a kialakuló tömegközlekedési igények megfelelő átépítése - tette hozzá.

A szocialista Horváth Csaba szerint a Széll Kálmán tér átépítésének koncepcióját megmosolyogtató felújítási programnak minősíteni.

Abból a nagyságrendileg kétmilliárd forintból a tér nagyságát ismerve egy impozáns füvesítési, fűmagosítási programot lehet megvalósítani, de valójában a Moszkva tér vonatkozásában számos kérdés fog megoldatlanul maradni - emelte ki a politikus.

Staudt Gábor, a Jobbik fővárosi elnöke úgy vélte, hogy az előterjesztés céljaival egyet lehet érteni, ám a terv véleményezéséhez több információra lenne szükség.

Mindent, ami előre mutat, támogatunk, de úgy gondolom, hogy luxusberuházásokra nincs szükség - mondta.

Az LMP-s Somfai Ágnes a tér átalakítása kapcsán úgy fogalmazott: kár, hogy először a sajtóból ismerhették meg a koncepciót. Úgy vélte: a végeredmény nem rossz, azonban egy olyan hibás eljárásrendet követett a Budapesti Közlekedési Központ ezzel a titkolózással, ami egyáltalán nem kívánatos ilyen fontos fővárosi terek esetében.

A munkálatok első üteme a Fővárosi Önkormányzat szerint 2,5-3 milliárd forintba kerülhet, de a kivitelezés 2013-as beindításához 1,5 milliárdos forráskiegészítés szükséges. A Budapesti Közlekedési Központ tervei szerint az első ütem kivitelezési munkálatai várhatóan 2014-ig fejeződhetnek be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×