eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Börtönbe a futballhuligánokkal!

Akár két évig tartó szabadságvesztéssel is sújthatók szeptembertől a futballhuligánok, miután korábban bűncselekménnyé nyilvánították a sporthuliganizmust.

A törvénymódosítások azt célozzák, hogy a hazai stadionokban mielőbb visszaszorítsák a sporthuliganizmust, ezzel közvetve segítsék a nézőszám emelkedését.

A törvénymódosítások egyik eleme alapján szeptembertől akár két év szabadságvesztéssel is büntethetik azokat, akik megzavarnak egy sportrendezvényt. Három évig terjedő börtön jár azért, ha ugyanezt felfegyverkezve, csoportosan vagy különös visszaesőkén követik el.

Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi- és sajtóirodájának vezetője ezzel kapcsolatban elmondta, szeretnék a jól bevált külföldi példákat is átvenni.

Bartha Csaba, az Újpest labdarúgócsapatának ügyvezetője támogatja a huliganizmus visszaszorításával, de a törvény bizonyos elemeivel nem ért egyet.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke kifejtette: az európai példa azt mutatja, hogy ha rend van egy stadionban, és megtörténik annak a korszerűsítése, akkor ötven százalékkal emelkedik a nézőszám, ráadásul ennek a negyven százaléka nő, ami azt jelenti, hogy családok látogatnak ki az eseményre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×