eur:
404.37
usd:
373.84
bux:
74397.16
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Több tízezren maradtak áram nélkül a vihar miatt

Összesen több mint 30 ezer háztartásra kiterjedően okozott áramszünetet nagyobbrészt Zala, kisebb részben Vas megyében, valamint Somogyban a péntek délután érkezett viharos erejű szél, a hibaelhárítás szombatra is áthúzódik - tájékoztatta az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. szóvivője az MTI-t

Egyházi Nikoletta elmondta: a három megyében több mint 50 települést érintett az áramkimaradás, amelyet jellemzően a vezetékekre dőlő fák okoztak. A legtöbb probléma Lenti, Nagykanizsa és Zalaegerszeg környékén adódott, ahol ha nem is egész falvak vagy városok, de nagyobb településrészek maradtak villany nélkül.

Zalában, Vas és Somogy megyében péntek este mintegy 19 ezer háztartásban nem volt áramszolgáltatás, a késő esti órákra nagyjából 15 ezerre csökkent az ellátatlan fogyasztók száma. Az E.ON szakemberei folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, de egyes körzetekben még a hiba behatárolása folyik - tette hozzá a szóvivő.

Egyházi Nikoletta kifejtette: a korábban jelzettnél több súlyos probléma is akadt, nemcsak vezetékeket szakítottak le a vihartól kidőlő fák, de több helyen oszlopokat is kitörtek a helyükről.

Szakembereik éjfélre vagy a kora hajnali órákra tudják helyreállítani a szolgáltatást a középfeszültségű, vagyis több száz fogyasztót ellátó hálózatokon. A kisfeszültségű hálózatokon, amelyeknél kisebb létszámú fogyasztói csoportok maradtak áram nélkül, csak szombatra tudják helyreállítani az áramszolgáltatást.

Nagyobb számban Zala északi részén, valamint a Balaton térségében élőknél nincs még áram. Zalaegerszeg, Lenti, Nagylengyel, Gellénháza, Kehidakustány, Kisbucsa, Nagykapornak, Petrikeresztúr, Pölöske, Sármellék, Teskánd térségében, továbbá Somogy megyében Marcali és Balatonfenyves körzetében található a legtöbb áram nélkül maradt háztartás.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 11:20
×
×
×
×