eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Támogatás a koraszülött-ellátás fejlesztésére

Mintegy 3,8 milliárd forint támogatást ítéltek meg egy uniós pályázat keretében húsz egészségügyi intézmény koraszülött-ellátás fejlesztésére.

Az intézmények hat vidéki régióban pályázhattak informatikai és orvostechnikai eszközök korszerűsítésére. A pénzt egyebek mellett lélegeztetőkészülékek, inkubátorok, multifunkciós betegőrző monitorok, beszerzésére, üzemeltetésére fordíthatják.

Az uniós forrásból a koraszülöttek ellátásával foglalkozó tizennégy, a legmagasabb szintű intenzív ellátást nyújtó centrum és hat alacsonyabb progresszivitási szintet képviselő intenzív újszülöttosztály részesül.

A jövő év második felére így megújulhat a többi között az orvosegyetemek - Pécs, Szeged és Debrecen -, valamint több nagyobb város koraszülött-ellátásával foglalkozó intézmények eszközparkja.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×