eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gerendai: Nem érintette a válság a fesztiválokat

A Sziget fesztivál nem a többi magyar rendezvénnyel versenyez, hanem a nyugat-európai fesztiválokkal - mondta Gerendai Károly főszervező az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: hazai és külföldi tehetségkutatókon keresik azokat a feltörekvő zenészeket, akik később a fesztiválon is lehetőséget kapnak.

A Sziget főszervezője szerint a magyar fiatalok életének már részévé vált a fesztiválozás, ezért ha további növekedést szeretnének elérni, akkor az a külföldi látogatók megnyerésével lehetséges. Gerendai Károly az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a Sziget fesztivál konkurenciái már nem is a magyar, hanem a nyugat-európai fesztiválok, amik sok esetben szerencsésebb helyzetben vannak. Az Európai Unióban ugyanis a kulturális rendezvények áfája átlagosan 10 százalék, ezzel szemben Magyarországon 25 százalék.

Itthon egyébként nem érintette a válság a fesztiválokat, Gerendai Károly szerint azért, mert a célközönség vagy még nem rendelkezik önálló jövedelemmel, vagy még kevésbé törődik a spórolással.

Minden évben nagyon sok magyar előadó próbál bekerülni a Sziget fesztivál valamelyik helyszínére előadóként, de sokakat kénytelenek visszautasítani - mondta a főszervező. Hozzátette: korábban a feltörekvő tehetségeknek egy külön színpadot tartottak fent, de a közönség legtöbbször az ismertebb zenészek koncertjeit választotta.

Gerendai Károly kiemelte: úgy döntöttek, hogy a fesztivál előtt Magyarországon és külföldön is tehetségkutató versenyeket tartanak, amelyek nyerteseinek már esélye lehet arra, hogy a Sziget közönsége előtt is bizonyíthassanak.

Hanganyag: Hlavay Richárd

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×