eur:
400.45
usd:
368.59
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

"Modern és európai a magyar alkotmány"

Hans Kaiser egykori német miniszter szerint nagyon jók az új magyar alaptörvény családokra vonatkozó passzusai. A Konrad Adenauer alapítvány magyarországi irodájának vezetője úgy látja, csupán pénzügyi támogatással nem állítható meg a népességfogyás. Hans Kaiser erről a Parlamentben, a Helyi Szövetség a családokért konferencián beszélt.

A Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodájának vezetője nagyon jónak tartja, hogy az új magyar alaptörvényben szerepelnek a családokkal kapcsolatos passzusok. Hans Kaiser szerint ez egy nagyon modern, nagyon európai alkotmány.

A korábbi német miniszter azt mondta: hasonló megfogalmazást, hasonló tartalmat találtam a magyar alkotmányban, mint ami a német alkotmányban is szerepel a családokkal kapcsolatban. "Ez nagyon fontos momentum: a családok védelme, a családok helyi értéke, nem csak a kis, hanem a nagy közösségek számára is - itt gondolok az államközösségekre is" - fejtette ki.

Hans Kaiser ugyanakkor óva intett attól, hogy csak pénzügyi támogatás keretében gondolkodjon Magyarország, amikor a népességfogyást szeretné megállítani. Mint mondta: Németországban nagyon fontos volt, hogy létrejöttek ezek a helyi szövetségek a családokért mozgalmak, mert ebben a kérdésben helyi szinten, önkormányzati szinten is a pénzügyi támogatáson kívül is összefogással, civil szerveződésekkel nagyon sok mindent lehet tenni a családokért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×