eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Kósa a Gyurcsány-bejegyzésekről: "Tőről metszett komcsi gondolkodás"

Tőről metszett komcsi gondolkodásnak nevezte Gyurcsány Ferencnek az elmúlt napokban a Galambos-üggyel összefüggésben írt blogbejegyzését Kósa Lajos újságírói kérdésre válaszolva.

A Fidesz alelnöke - aki részletesen nem kívánta kommentálni a volt miniszterelnök megnyilvánulásait - a pártja XXIV. kongresszusa utáni sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz egy politikai párt, nem ügyészség és nem kormány. Nem tart kapcsolatot sem az ügyészséggel, sem a nemzetbiztonsági szolgálattal, és semmilyen más állami szervvel, amihez semmi köze.

Gyurcsány Ferenc a szombat hajnalban őrizetbe vett Szilvásy György ügye kapcsán arról írt a Facebook közösségi portálon, hogy a volt szocialista titokminisztert kémkedéssel gyanúsítják, és "kormánytag ellen ilyen vádat utoljára az ötvenes években fogalmaztak meg".

"Jól kösse fel a gatyáját Orbán ügyészsége, hogy kétség nélkül bizonyítani tudja gyanúját. Ha kiderül, hogy megalapozatlanul gyanúsítottak meg egy ilyen súlyos bűncselekménnyel egy volt kormánytagot, akkor Poltnak kell először mennie, utána meg tartójának, a miniszterelnöknek. Mert rohadt világot akarnak teremteni. Erőszakkal, kitervelt koncepcióval, alkotmányellenesen" - fogalmazott a volt kormányfő, aki arra is utalt, hogy az őrizetbe vételt az ügyészség a Fidesz vasárnapi kongresszusához igazította.

Kósa Lajos a sajtótájékoztatón azt mondta: az égvilágon ehhez semmi közünk, és ezt szigorúan is vesszük. Gondolom, mindenki végzi a dolgát - fogalmazott a fideszes politikus.

Mint kiemelte: az ügyészség nem a kormány, hanem a parlament alá tartozik. Nem a kormány felügyeli az ügyészséget, így a kormánynak utasítási lehetősége egyáltalán nincs.

A konkrét bejegyzés szerinte "tőről metszett komcsi gondolkodás". A régi időkben volt ilyen, nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc a demokráciát kizárólag a bolsevik pártok történetéből ismeri, amennyiben, a demokráciát onnan egyáltalán meg lehet ismerni.

Nem is tudom, és nem is akarom kommentálni - mondta Kósa Lajos, hozzáfűzve, reméli, ki fog derülni, mi történt.

A kongresszust összegezve kiemelte: az elmúlt egy évben a párt és a frakció is nagyon komoly munkát végzett. Mint hangsúlyozta, az elkövetkező időkre a párt számára azt határozták meg, hogy tanulva az első Orbán-kormány hibáiból ne fordítsanak hátat az embereknek, és velük a lehető legszorosabban tartsák a kapcsolatot. A frakcióval pedig a kormányprogramnak megfelelő programot hajtják végre.

Kósa Lajos kitért arra is, kitartanak a KDNP-vel való szövetség mellett és megköszönte a kisebbik kormánypárt támogatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×