eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Kitalálja, hogy mikor romlik el megint az idő?

Ismét közvetlenül a hétvége előtt hűl le a levegő - jelezte az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos arról is beszélt, hogy a jövő hét közepéig biztosan nem lesz kánikula.

Nem lesz eseménytelen az időjárásunk a következő napokban - ígéri Vadász Vilmos, aki az InfoRádiónak elmondta: a hét közepén alapvetően nyári időjárás várható, keleten lesz több felhő, a Dunántúlon naposabb időre lehet számítani.

A meteorológus kiemelte: csütörtökig az ország nagy részén átlag körüli, vagy a feletti hőmérséklet várható, vagyis nem kánikula; harminc fokra nem kell számítani. A fővárosban 26-27 fok lesz.

A napsütés nem lesz zavartalan: zápor, zivatar is előfordulhat, de tartósan csapadékos idő nem lesz.

Viszont nagyon úgy tűnik, hogy megint hétvégére romlik el az idők, pénteken ugyanis hidegfront vonul át az ország felett, amit többfelé kísérnek záporok, zivatarok és viharos széllökések. A front hatására a hőmérséklet öt-hat fokkal esik vissza, és lesz, ahol a húsz fokot sem éri majd el.

Szombaton a front elvonulása után hűvös, de száraz levegő érkezik, vasárnap pedig az ország túlnyomó részén már nem lesz csapadék, sőt a hőmérséklet is emelkedni fog néhány fokkal.

Vadász Vilmos elmondta azt is, hogy egyelőre nem tér vissza a kánikula: 27-28 foknál melegebb nem nagyon lesz a következő héten sem.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×