eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mit tud Navracsics Tibor arról, hogy ő lesz-e a külügyminiszter?

Nem indul a Fidesz elnökségi tagsági posztjáért Navracsics Tibor, és hivatalos forrásból nem hallott arról, hogy neki kellene átvennie Martonyi János külügyminiszter posztját - ezt maga a közigazgatási és igazságügyi miniszter nyilatkozta az InfoRádiónak. Nem tud arról, hogy átalakítanák a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, de szerinte nem is az a lényeges, hogy egy kormány milyen szerkezetben végzi el a feladatát.

"Nem a Népszabadság, hanem a miniszterelnök határozza meg, hogy kik a kormány tagjai, és közülük ki milyen feladatot lát el" - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor azzal a lapinformációval kapcsolatban, hogy ő venné át Martonyi János helyét a külügyi tárca élén.

A kérdésre, hogy elméletileg vállalná-e a feladatot, azt válaszolta: "a politikában nincs elmélet, csak gyakorlat van".

Mint mondta, ő személy szerint elégedett a jelenlegi kormányzati struktúrával, de ez teljesen marginális kérdés. "Az igazi kérdés az, hogy a miniszterelnök, aki irányítja a kormányzati munkát, elégedett-e. És én tőle is csak pozitívumot hallottam ezzel kapcsolatban" - fogalmazott a miniszter, aki elmondta azt is, hogy sok kritikát a kormányzati szerkezettel kapcsolatban nem hallott és nem olvasott.

Szerinte a bíráló megjegyzések nem erre vonatkoznak, hanem a kormánnyal és a Fidesszel szembeni ellenszenvet tükrözik.

Navracsics Tibor úgy tudja, hogy nincs napirenden a Nemzeti Erőforrás Minisztérium átalakítása - ez is a miniszterelnöktől függ. Ugyanakkor aláhúzta, hogy a nem az a lényeges, hogy egy kormány milyen szerkezeti összetevőkkel végzi el a feladatát.

A lényeg az, hogy olyan szerkezetet találjon, amellyel a legjobban el tudja érni a maga által szabott célokat. "Ha ennek fényében nézzük a mostani kormány egyéves teljesítményét, akkor azt mondhatom, hogy szinte mindent elvégeztünk, amelyet ennyi idő alatt elvégzendőnek tartottunk tavaly ilyenkor".

Navracsics Tibor reményét fejezte ki, hogy a naptári év végéig mindent elvégeznek, amely ahhoz szükséges, hogy a ciklus hátralévő részében már a stabilitásé legyen a döntő szó.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×