eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gyerekbaleset miatt perlik a Tescót - lapszemle

Be akarja perelni a Tescót az a család, amelynek nyolc hónapos gyereke súlyos balesetet szenvedett az áruházlánc budaörsi hipermarketében - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság arról ír, hogy ha a perérték meghaladja a négyszázmillió forintot, nem lehetne választott bíróság elé vinni az állammal és többségi állami tulajdonú cégekkel keletkezett jogvitákat.

Be akarja perelni a Tescót az a család, amelynek nyolc hónapos gyereke még tavaly szenvedett súlyos balesetet az áruházlánc budaörsi hipermarketében, miután a bevásárlókocsi felborult vele - írja a Magyar Nemzet. A cikk szerint a kocsi hibás volt, mégsem vonták ki a forgalomból. A nyolc hónapos gyerek koponya- és kulcscsonttörést szenvedett, amikor a bevásárlókocsi az oldalára dőlt. A gyerek édesanyja szerint az okozhatta a balesetet, hogy vásárlás közben kiesett a bevásárlókocsi jobb első kereke.

A Népszabadság arról ír, hogy ha a perérték meghaladja a négyszázmillió forintot, nem lehetne választott bíróság elé vinni az állammal, az önkormányzatokkal, a költségvetési szervekkel és a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságokkal kötött szerződések kapcsán keletkezett jogvitákat. A többi között erre is javaslatot tesz az egyes eljárási és az igazságszolgáltatást érintő egyéb törvények módosításáról szóló, az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága által beterjesztett csomag. A lap szerint a négy hazai állandó választott bíróság egységesen úgy véli, hogy ez alkotmánysértő, ellentétes Magyarország nemzetközi kötelezettségeivel, ráadásul elfogadása esetén a jelenleginél lényegesen kedvezőtlenebb helyzetbe hozná a magyar felet.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy Budapesten, Ferihegyen és 26 vidéki nagyvárosban vezetik be július elsejével a GPS-alapú parkolást. A rendszer alapjait tavaly májusban fektették le, a tesztelés idén áprilisban indult, és két hét múlva megkezdődik az éles üzem is, ami a remények szerint jelentősen leegyszerűsíti a parkolást Magyarországon. A rendszer egyszerűen működik: a felhasználó megnyom egy gombot a járműben elhelyezett szerkezeten, az elküldi az autó pozícióját a központnak, egy titkosított csatornán keresztül. A központ a GPS-koordináták alapján megállapítja, hol áll az autó, mennyibe kerül ott a parkolás, és elindítja a szolgáltatást.

Ingatlanszakértők szerint újra élénkül az adriai apartmanok iránti magyar érdeklődés - olvasható a Napi Gazdaságban. A cikk szerint a saját használatra vásárlók mellett a befektetni szándékozók is megjelentek. A legtöbben 70-200 ezer euró között vásárolnának, főleg vízparti ingatlant. A használt apartmanokat többnyire teljesen felszerelve kínálják, áruk 50 ezer eurótól indul, de az újaké is ennél a szintnél kezdődik. Ingatlanszakértők szerint az apartmanokat főszezonban napi 70-120, szezonon kívül pedig 40-50 euróért lehet kiadni.

A Világgazdaság arról ír, hogy gazdasági optimizmus és reális számítás alapozta meg a Bauhaus 8,5 milliárd forintos költséggel létesített, harmadik magyarországi szakáruházának felépítését Maglódon, eközben a szakma egyáltalán nem optimista. A Bauhaus az egyetlen cég az ágazatban, amely tavaly növelte árbevételét, de az öt barkácslánc esetében nem a forgalom alakulása, hanem a veszteség növekedésének mértéke számít meghatározó adatnak. A Praktiker volt tavaly a legveszteségesebb a szakmában, viszont az OBI nominális veszteségnövekedése nagyobb volt. Ennek ellenére van mozgás a piacon. A Baumax éppen az elmúlt hónapokban kétszeresére, 12 ezer négyzetméterre bővítette XVII. kerületi áruházát, az OBI pedig nagy reményeket fűz az ősszel nyitó nagyáruházához a Kőbánya-Kispest metróállomásnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×