eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz

"Babalobogó" kerülhet a házakra

Országszerte hamarosan egyre több helyen jelzi a házakon úgynevezett "babalobogó" az új jövevény érkezését.

A gyászlobogó mintájára - és annak ellentéteként - úgynevezett "babalobogót" tűzne ki a házak falára egy civil szervezet - tudtuk meg a kezdeményező Három Királyfi - Három Királylány Mozgalom ügyvezetőjétől, Túry Krisztinától. A babazászló természetesen a gyermekek születéséről tájékoztatná a járókelőket.

Túry Krisztina szerint érdemes lenne országos kezdeményezéssé tenni, hogy tűzzenek ki zászlót a házakra vagy intézményekre, ezzel tájékoztatva a járókelőket a gyermekek születéséről.

A "babalobogó" ötletgazdája, Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója bízik abban, hogy kezdeményezése széles körben népszerű lesz. Kiemelte: a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma is támogatja az ötletet.

Az ötlet felkeltette az InfoRádió által megszólaltatott néprajzkutató érdeklődését is. Sándor Ildikó azt mondta, a népi hagyományban a komakendő tekinthető a babazászló előzményének.

A néprajzkutató hozzátette, hogy a letűnt generációk szokásai időről-időre jó példával szolgálhatnak az utókornak, így a XXI. században is lehet népi hagyományokat teremteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×