eur:
385.3
usd:
354.78
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

"A közigazgatásban nincs fix létszám" - bemutatták a Magyary Programot

A közigazgatásban nincs fix létszám - jelentette ki újságírók előtt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a közigazgatás modernizálásáról szóló Magyary Program budapesti bemutatója után.

A Magyary Zoltán volt kormánybiztos és egyetemi tanár nevét viselő program visszaadja a közigazgatás valódi célját: a közjó szolgálatát - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Navracsics Tibor hozzátette: a program négy területen reformálja meg a közigazgatást: megváltoztatja a szervezeti felépítést, meghatározza a feladatokat, definiálja az eljárásokat és újjáépíti a személyzetet.

Mindezt annak érdekében teszi, hogy a polgár ne egy kafkai, áttekinthetetlen intézménydzsungelt lásson a közigazgatásban, hanem részlehajlásmentes, hatékony, magas színvonalon teljesítő partnert, amit ő tart el.

Navracsics Tibor felidézte, hogy az elmúlt húsz évben ötven kormányhatározat született az államigazgatás racionalizálásáról, de egyiket sem követte cselekvés. A Magyary Program viszont szakít a rossz hagyományokkal és a közigazgatás dolgozói, illetve ügyfelei számára egyaránt prognosztizálhatóvá teszi a változásokat - fogalmazott a tárcavezető. Emlékeztetett arra, hogy az új kormány az elmúlt egy évben már ennek a programnak a szellemében decentralizálta a döntéshozatalt az új minisztériumi struktúra kialakításával és a megyei kormányhivatalok megalapításával.

2013 januárjában létrejönnek a járási kormányhivatalok, a kormánytisztviselői életpálya-modell kidolgozása és a közigazgatási eljárásokról szóló törvény módosítása pedig már folyamatban van - fűzte hozzá a miniszter a rendezvény után, az InfoRádió érdeklődésére. Az esetleges létszámleépítésre vonatkozó újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a közigazgatásban nincs fix létszám: ahol több feladat lesz, oda több ember kell, ahol viszont kevesebb lesz a tennivaló, oda kevesebb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×