eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Súlyos teher az ascoti derbin: elárverezhetik Overdose-t

Elárverezhetik Overdose-t, ha a következő versenyeinek finanszírozásába nem szállnak be a milliárdos tulajdonostársak - írja a Pénzcentrum.hu. Overdose a keddi ascoti derbin is a jelzálog terhe alatt fut.

Kedden délután négy órakor áll rajthoz Overdose az év versenyének kikiáltott Royal Ascot 1000 méteres sprintszámában. A derbit II. Erzsébet angol királynő is megtekinti. A verseny 300 ezer font (jelenlegi árfolyamon 90 millió forint) összdíjazású, amiből 160 ezer fontot (48 millió forintot) kap az első helyezett.

A Pénzcentrum.hu szerint nagy a nyomás csodalovon, mert nem sikerült még teljes egészében kifizetnie Mikóczy Zoltánnak, Overdose tulajdonosának az Evowine Kft.-től kapott kölcsönt, így továbbra is jelzálog terheli az Overdose Vagyonkezelő Kft-.-ben lévő ötven százalékos tulajdonrészét. Mikóczy a portál érdeklődésére elmondta: 90 százalékban rendezte a tartozását. A fennmaradó összeget június végéig kívánja kifizetni. Továbbra sem árulta el, mennyi hitelt kellett felvennie.

Mint arról a Pénzcentrum.hu három hete, a Haydock Parkban megrendezett verseny előtt beszámolt, a verpeléti Evowine Kft. jelzálogot jegyeztetett be az Overdose Vagyonkezelő Kft. ötven százalékos tulajdonrészére, amely Mikóczy Zoltán kezében van. A tulajdonosnak ugyanis hitelt kellett felvennie, hogy finanszírozni tudja a világ egyik leghíresebb versenylova, a magyar Overdose és 22 másik ló versenyeztetésének költségeit.

A kft. egyetlen vagyontárgya Overdose. A 2006-ban alig több mint 600 ezer forintért vásárolt csodaló eszmei értéke jelenleg becslések szerint 1,5 milliárd forint. Ahhoz, hogy Overdose magyar színekben versenyezhessen, tavaly márciusban öt magyar nagyvállalat - az Euroinvest, az OTP Bank, a Közgép, a Mol és a CIG Pannónia Biztosító - megvásárolta a kft. ötven százalékát. Korábban a csallóközi származású Mikóczy mellett szlovák magánemberek tulajdona volt Overdose, akik azt akarták elérni, hogy a ló szlovák színekben futhasson.

A szerződéshez mellékelt szindikátusi megállapodás szerint a díjbevételeket teljes egészében Mikóczy kapja meg, amiből fedezi a ló tartásának és versenyeztetésének költségeit. Overdose felkészítése a versenyekre nagyságrendileg annyiba kerül, mint amennyit megnyerhet.

Mikóczy Zoltán a Pénzcentrum.hu érdeklődésére megerősítette a korábban elmondottakat: be kell látnia, hogy a Group I-es versenyeken való részvétel költségeinek finanszírozása meghaladja a lehetőségeit. Ha a tulajdonostársak azt akarják, hogy a ló továbbra is magyar színekben versenyezhessen, be kell szállniuk a költségekbe. A Royal Ascot derbi az utolsó, amit önerőből finanszírozni tud. A következő hetekben szeretné elérni, hogy újratárgyalják a szerződéseket.

Dózi nem volt szerencsés

A keddi nagy verseny előtt kisorsolták a startboxokat. A pannoniaoverdose. hu beszámolója szerint a sorsoláson a magyar csodaló a 15-ös startboxot kapta, ami a pálya jobb oldali széléhez van közelebb. Ez azért lehet problémás, mert az elmúlt években - igaz, kevesebb indulóval - a bal oldali korlát felé húzott a mezőny, így előfordulhat, hogy Overdose-nak méterekkel többet kell futnia, ha igazodni akar.

Ha viszont a jobb szélre húz ki, lehet, hogy szinte egyedül kell majd futnia, mivel azonban az ascoti a világ legszélesebb pályája, így nem érzékelné a másik oldalon vágtázó lovakat. A pálya közepén a legkeményebb a talaj, ezt a részt jó lenne elkerülni. A közvetlenül Overdose mellől rajtoló lovak egyébként nem számítanak jó startolónak.

Royal Ascotban vélhetően már a verseny elejétől kezdve hatalmas lesz az iram, így Overdose számára is nagy megmérettetés következik. Lovasa Andreas Suboric lesz, aki mindkét idei versenyen (Berlinben és a Haydock Parkban) vitte, és akivel legnagyobb sikereit aratta 2008-ban (Hamburg, Baden-Baden, Párizs, Róma).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 10:19
×
×
×
×