eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nyomoznak Vadai Ágnes férje után - lapszemle

Kényszerítés gyanújával nyomoznak Mór fideszes polgármestere ellen - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet az MSZP-s Vadai Ágnes férje elleni rendőrségi vizsgálatról számol be.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást kezdett Fenyves Péter, Mór fideszes polgármestere ellen kényszerítés gyanújával - számol be a Népszabadság. A feljelentő, Kelemen Levente, a Mór Város Jövőjéért Egyesület elnökségi tagja azt állítja, hogy a polgármester 2009-ben egy pályázaton meghirdetett állás ügyében visszaélt hatalmával. A Szociális Alapszolgáltatási Központ igazgatója pályázattal választott új munkatársat, de az új kolléga első munkanapján Fenyves utasította az igazgatót, hogy egy másik jelentkezőnek adja az állást. A polgármester koholmánynak tartja a feljelentést, alaptalan vádaskodásról beszélt. Biztos benne, a vizsgálat megállapítja majd, hogy semmilyen jogsértést nem követett el.

Csalás és más bűncselekmények gyanújával nyomozást indított az V. kerületi rendőrkapitányság az MSZP-s Vadai Ágnes férjének megbízási szerződése kapcsán, amely alapján Egerfai József négymillió forintot vett fel 2009-ben a fővárosi tulajdonú Parking Kft.-től tanácsadás címén. Egerfai tavalyig MSZP-s fővárosi képviselő volt. A cégnél lefolytatott belső ellenőrzés alig találta nyomát munkavégzésnek - írja a Magyar Nemzet.

Az Index beszámol arról, hogy tanúvallomást tett a csepeli kettős gyilkosság büntetőperében Csepel volt polgármestere, alpolgármestere és a szocialisták jelenlegi helyi elnöke is, aki felidézte, hogy az egyik vádlott második Zuschlag-ügy kirobbantásával fenyegetőzött a gyilkosság előtti napokban.

Klímakereskedők és -szerelők élénkülő piacról és egyre erősödő vásárlói tudatosságról beszélnek. A Napi Gazdaságból kiderül az is, a kormány formálódó otthonteremtési stratégiája átmeneti támogatással javítaná a magyar napkollektor-gyártók versenyképességét. Az áramtermelésre alkalmas napelemekről nem szól a dokumentum, holott egy felmérés szerint mára régió minden országa megelőzi Magyarországot.

A német Josef Seibel csoport minőségi kifogások miatt Ázsiából és Moldovából visszahozza a bérmunka egy részét, és a megbízást a csengeri leányvállalata, valamint a helybéli Szamos Kft. kapja meg - tudta meg a Világgazdaság. Mindehhez szükség volt a román határ közelében lévő településen a cipőgyártó kapacitás növelésére is.

A Pénzcentrum.hu a szociális kérdőív egyik kérdését vette górcső alá. Arra kell válaszolni, hogy a nyugdíj megállapításánál elsősorban a munkával eltöltött éveket vegyék-e figyelembe, vagy a jövedelem arányában állapítsák meg a nyugdíjat. Mivel ismert a nyugdíjrendszer helyzete, illetve hosszú távú problémái a demográfiából és foglalkoztatottságból adódóan, a cikk szerzői szerint, a változtatások sem teremtenek kedvezőbb feltételeket a leendő nyugdíjasok szempontjából. Ha a foglalkoztatottság a fontosabb, akkor az arányosságnak kell elsőbbséget adni, tehát a jövedelem-helyettesítésnek. Szemléletes, hogy maga a kérdés is csak a technikai háttérre kérdez rá, azt nem taglalja, hogy ebből jobb vagy rosszabb feltételek következnek-e.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×