eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Főiskolai rektorok szerint is átalakításra szorul a felsőoktatás szerkezete

Öt főiskola rektorával egyeztetett a felsőoktatás szerkezeti átalakításáról hétfőn az oktatási államtitkárság, amelynek közleménye szerint a résztvevők megegyeztek abban, hogy a felsőoktatás szerkezeti átalakításra szorul, és a szükségszerű ésszerűsítések módját az egyeztetéseken az intézményvezetők által elmondottak figyelembevételével kell kidolgozni.

A találkozón a résztvevők véleményt cseréltek a felsőoktatási képzés szerkezetéről, az intézmények számáról, a keretszámok megállapításának várható módjáról, valamint a magasabb színvonalú, versenyképesebb felsőoktatás kialakításának lehetséges útjairól.

A tárgyalópartnerek között a felsorolt kérdések egyikében sem alakult ki vita - olvasható a közleményben. Hozzátették: a szaktárca vezetése és a rektorok maradéktalanul egyetértettek abban, hogy a felsőoktatási szerkezet szükségszerű racionalizálását szorosan együttműködve, az érintett intézmények vezetőinek javaslatait szem előtt tartva lehet a leghatékonyabban megvalósítani.

Az államtitkárság a napokban folytatja a konzultációt az intézmények vezetőivel.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×