eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egerek lepték el a Tesco egyes magyarországi áruházait - lapszemle

Decemberben-januárban minisztercserék lehetnek. Bajnai Gordon akkori miniszterelnök kézjegyét viselik azok a kormányrendeletek, amelyek megnyitották az utat az Audi-gyár mellett fekvő, állami tulajdonú volt katonai lőtér eladása előtt. A szociális lakásügynökségek (SZOL) felállítása lehet a lakáshitelválság megoldásának egyik lehetséges útja.

Egy kormányközeli forrás úgy tájékoztatta a Népszabadságot, hogy lesz kormányátalakítás, Orbán Viktor - a dolgok jelenlegi állása szerint - többlépcsős változtatást tervez. Miniszteri poszton cserére várhatóan decemberben-januárban kerülhet sor, a 2012-es adótörvények, a költségvetés, és a többtucatnyi sarkalatos törvény elfogadása után.

A Magyar Nemzet azt írja: Bajnai Gordon akkori miniszterelnök kézjegyét viselik azok a kormányrendeletek, amelyek megnyitották az utat az Audi-gyár mellett fekvő, állami tulajdonú volt katonai lőtér eladása előtt, és a terület értékesítésének meghirdetése is a kormányváltás előtti hetekben történt. A lap szerint tehát tévedett Gyurcsány Ferenc, amikor az Audi telekvásárlási ügyénekkezelését Orbán Viktortól igyekezett számon kérni.

Az Index.hu arról ír, hogy megütközést keltett múlt héten, amikor kiderült, hogy az Energiahivatal a Századvég Gazdaságkutatót bízta meg a moratórium utáni távhőtarifa-rendszer kidolgozásával. Azóta az is ismertté vált, hogy az intézet főleg koordinációs feladatokat lát el, a munka lényegi részét kiszervezi egy 16 energetikusból álló csapatnak. A portál forrásai szerint ennyi szakember hónapokon át tartó munkája szinte biztosan többe kerül a pályázaton elnyerhető nyolcmillió forintnál.

Egerek lepték el a Tesco egyes magyarországi áruházait - írta egy a birtokába került dokumentumra hivatkozva a Magyar Nemzet. A napilap a cég minőségbiztosítási vezetőjének elektronikus körleveléből idézett, amelyben az áll: rengeteg egér van az állateledel- és a tejsoron, ezért fel kell hívni a dolgozók figyelmét rá, hogy jelezzék ha bárhol egérürüléket, megrágott zacskót találnak vagy látnak egereket. A cikk szerint a dokumentumból kiderül, hogy a vállalatnál tisztában vannak azzal, hogy "az egerek miatt bezárhatják az egész áruházat". A Tesco a lapzártáig nem válaszolt a Magyar Nemzet megkeresésére.

A Népszabadság arról ír, hogy a szociális lakásügynökségek (SZOL) felállítása lehet a lakáshitelválság megoldásának egyik lehetséges útja. A SZOL közvetítő szervezetként kötné össze a tulajdonos bérbeadót és a bérlőt. Ezzel garanciát nyújt egyrészt a bérbeadónak a lakbérek és rezsiköltségek időben történő rendezésére a szerződés lejárta, illetve a felmondás után a lakás kiürítésére, másrészt lakhatási biztonságot nyújtana a bérlőnek a felmondás előre ismert módja, feltételei és ideje okán. A SZOL mellé jövedelemfüggő állami, önkormányzati lakbértámogatás társulhatna. Ez a rendszer hatékony módon orvosolhatná a kilakoltatási moratórium júliusi feloldásakor keletkező tömeges szociális lakásigényt.

Az Index.hu a Reuters egyik forrására hivatkozva arról ír, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja a Skype-ot. A hírügynökség egy másik forrása szerint a Facebook már elért egy együttműködési megállapodást a Skype-pal.

A Napi Gazdaság szerint kérdéses, hogy a jövőben megrendezik-e a Filmszemlét, ugyanis az Andrew G. Vajna kormánybiztos által vázolt új filmszakmai struktúrában még nem találtak helyet a rendezvénynek. A Magyar Mozgókép Közalapítvány helyett egy új szervezet, a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Zrt. felügyeli majd a második félévtől a filmtámogatási rendszert.

Az Index.hu a Money & More független pénzügyi tanácsadó cég elemzésére hivatkozva arról ír, hogy minimális az esély a lakossági hitelpiac rövid távú felpezsdülésére. A hitelezéshez hiányzik a fizetőképes kereslet, ugyanakkor egyre népszerűbbek a megtakarítások. A pénzügyi válság egyik pozitív hatásaként előtérbe került az öngondoskodás.

A portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy az Egyesült Államokban lassan lecseng az első negyedéves gyorsjelentési szezon. Általánosságban elmondható, hogy a jelentések a várakozásoknál jobban alakultak, ennek nyomán az elemzők ismét elkezdték felfelé húzni a várakozásaikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×