eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szobrot kaphat II. János Pál pápa Budapesten

Szobrot kaphat a vasárnap Rómában boldoggá avatott II. János Pál pápa Budapesten egy-két éven belül - közölte a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

Szűcs Somlyó Mária elmondta, egyelőre nem született döntés arról, hol álljon majd az alkotás, de mint fogalmazott, Tarlós István főpolgármester azt szeretné, ha "méltó helyet" tudnának találni a lengyel származású pápa, Karol Wojtyla szobrának.

A városháza kommunikációs igazgatója szerint várhatóan még az önkormányzati ciklus első felében felállíthatják boldog II. János Pál pápa budapesti szobrát.

A Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén - a boldoggá avatás előtt néhány nappal - már döntött arról, hogy VIII. kerületi Köztársaság tér a jövőben II. János Pál pápa nevét viseli.

A 2005-ben, 85 éves korában elhunyt II. János Pált vasárnap a vatikáni Szent Péter téren tartott szentmise keretében avatta boldoggá utóda, XVI. Benedek pápa.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×