eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor: Küszöbön áll az európai romastratégia elfogadása

Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli fontosságúnak nevezte az ENSZ főtitkárával folytatott tárgyalásain, hogy küszöbön áll az európai romastratégia elfogadása. Az unió soros elnökségét ellátó Magyarország kormányfője arról tájékoztatta Ban Ki Munt, hogy az Európai Tanács következő ülésén foglakozik a migráció ügyével, továbbá arról is, hogy a világ segélyezésének 60 százalékát az Európai Unió biztosítja - közölte a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter közleményében azt írta: a tárgyalópartnerek áttekintették az Észak-Afrikában kialakult helyzetet és az eddig megtett, valamint a még szükséges humanitárius lépéseket. A megbeszélésen szóba került az is, hogy Magyarország pályázik az ENSZ Biztonsági Tanácsában betöltendő, nem állandó tagságra.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×