eur:
400.41
usd:
366.22
bux:
73833.8
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Sokallja a Jobbik a Kormány.hu költségvetését

A Jobbik sokallja a költségvetésben a Kormány.hu portálra elkülönített 185 millió forintot.

Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a Gyurcsány-kormány útjára lép az Orbán-kabinet azzal, hogy a jövő évi költségvetésben 185 millió forintot különített el a Kormány.hu létrehozására és üzemeltetésére.

A képviselő emlékeztetett a 200 millió forintból, 2008-ban létrehozott Kormányszóvivő.hu miatti ellenzéki felháborodásra.

A politikus hangsúlyozta, hogy a honlap egyébként nem bír majd önálló tartalommal, hanem csupán a jelenleg minisztériumi honlapokon fellelhető információkat helyezik át.

Zagyva György Gyula úgy fogalmazott: sejtése szerint valakinek rejtett támogatást juttat a kormányzat az ügyleten keresztül. A képviselő tájékoztatása szerint egyébként a Kormány.hu létrehozására várhatóan ugyanaz a 100 százalékosan állami tulajdonban lévő Kopint-Datorg kap megbízást, amely a Kormányszóvivő.hu-t hozta létre, és amelyet az Orbán-kormány még mindig üzemeltet.

A képviselő a Kormány.hu létrehozásának szükségességét nem vitatta, de véleménye szerint a holnap létrehozását 15 millió forintból meg lehetne oldani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×