eur:
399.93
usd:
365.61
bux:
73934.31
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Százezer forinttal emelné az orvosok bérét a Jobbik

Béremelést adna az egészségügyben dolgozóknak a Jobbik.

Az orvosok bérét százezer, az egészségügyi szakdolgozókét pedig 45 ezer forinttal emelné meg a Jobbik - közölte az Országgyűlés plenáris ülését megelőző sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt két politikusa.

Egyikük, Gyenes Géza országgyűlési képviselő tragikusnak nevezte az egészségügy jövő évi állami költségvetését, mert az, szerinte nem állítja meg az ágazati szakemberek - többek között a sok pénzért kitaníttatott rezidensek - elvándorlását. Hozzátette: a Jobbik lassúnak tartja a 2014-re ígért egészségügyi életpálya-modell kidolgozásának tempóját.

A Jobbik által javasolt egészségügyi béremelést a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami elvonásából származó összeg fedezné - ezt már a Jobbik másik országgyűlési képviselője, Pősze Lajos mondta.

Az ellenzéki politikus szerint az egészségügyi dolgozók elvándorlása történelmi szükségszerűséggé teszi a béremelést. Egy ilyen döntést az Európai Unió sem ellenezne - tette hozzá Pősze Lajos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ közlése szerint a floridai Siesta Key közelében érte el a partot a Milton hurrikán. Kettes erősségűvé sorolták át, de így is szélsőséges szeleket és villámárvizeket okozhat. Pontos számokat még nem közöltek, de a hatóságok azt megerősítették, hogy St. Lucie megyében többen meghaltak.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×