eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Gyorsabban telefonálhatunk: megszűnik a második tárcsahang

Az év végéig eltűnik az úgynevezett második tárcsahang, így gyorsabb lesz a híváskezdeményezés a vonalas készülékeken is - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság hírközlési elnökhelyettese. Mátrai Gábor hozzátette, hogy sikeres az együttműködés a hatóság és a piaci szereplők között.

Januártól megszűnik a vezetékes távhívások tárcsázásánál sok esetben még most is hallható második tárcsahang - mondta a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság hírközlési elnökhelyettese. Mátrai Gábor kifejtette,

hogy a második búgó hangjelzés akkor hallható, amikor valaki a hagyományos vezetékes telefonhálózatokban a 06-os belföldi, valamint a 00-ás nemzetközi előszámot hívja.

Az elnökhelyettes elmondta, elsőre nagyon kis változásnak tűnik a második tárcsahang megszűnése, de ez is egy lépcsőfok ahhoz, hogy megváltozzanak a telefonálási szokások. A változás mintegy 2,5 millió háztartást érint, s több ütemben történik meg az év végéig.

Az előfizetőknek az átállást illetően semmit nem kell tenniük, csupán az első búgó hang után a teljes számot kell tárcsázniuk. Az átállás nem okoz szolgáltatás-kiesést, a központok átprogramozását jelenti, ami legfeljebb pár másodpercet vesz igénybe. szolgáltatók a változásról értesítették, értesítik az előfizetőket, illetve az NMHH és a szolgáltatók - Invitel, UPC, Magyar Telekom - honlapján is lehet tájékozódni róla. A Magyar Telekom négy-öt ütemben hajtja végre a változtatást, s december 10-re be is fejezi az átállást. Az Invitel december 24-ig állítja át központjait. Villám István, a Magyar Telekom operatív szabályozási osztályvezetője közölte, a társaságnál néhány tízmillió forintba kerül az átállás.

Mátrai Gábor hangsúlyozta, hogy a hatóság kiemelt szerepet szánt a partnerségnek a fogyasztók és a szolgáltatók irányában is. A tervek között szerepel, hogy az együttműködés beépül a napi működésbe - tette hozzá.

Olyan hatóságot kívánnak kialakítani, amely transzparens, figyelembe veszi a fogyasztók és szolgáltatók érdekeit, és megpróbálja minél közelebb hozni ezeket egymáshoz - fejtette ki az elnökhelyettes.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: jó előjel lehet, hogy most sérültünk le, és nem az olimpia előtt

Szilágyi Áron: jó előjel lehet, hogy most sérültünk le, és nem az olimpia előtt

Jövő héten, a madridi világkupán újra versenyezni fog a sérüléséből felépülő háromszoros olimpiai bajnok; azt mondta az InfoRádióban, hogy jót tett neki a pihenő, és mentálisan is feltöltődött. A Vasas kardvívója nemcsak edz, hanem kampányol is, ugyanis nyáron be szeretne kerülni a NOB sportolói bizottságába.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 12. 18:22
×
×
×
×