eur:
402.28
usd:
366.77
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Szanyi: Kívül tágasabb! - Lapszemle

Aki most balhézik, annak kívül tágasabb - idézi az MSZP kampányfőnökét a Népszabadság, a Magyar Nemzet pedig arról számol be, hogy zárolnák Humvald György volt erzsébetvárosi polgármester teljes vagyonát.

Aki most balhézik, annak kívül tágasabb - idézi az MSZP kampányfőnökét a Népszabadság, amely beszámol arról, hogy belső választási elemzéseket is tárgyalt szerdán a párt országos elnöksége, köztük Szanyi Tibor kampányfőnök stratégiai értékelését. A politikus azt javasolja, hogy a párt tartson teljes tagrevíziót, és annak végrehajtásáig függesszék fel a platformok működését. - De -teszi hozzá - ez nem Gyurcsány-ellenes intézkedés.

Zárolnák Hunvald György teljes vagyonát - írja a Magyar Nemzet. Mindent elkövet Erzsébetváros új vezetése, hogy megtérüljenek az MSZP-SZDSZ-es elődök által a gyanú szerint bűnszervezetben elkövetett súlyos bűncselekményekkel okozott károk. Így a Hunvald-ügyben újabb vagyontárgyakat zárolhatnak.

Hamis legendák a numerus claususról címmel közöl interjút két történésszel, Kovács M. Máriával és Karsai Lászlóval az Index abból az alkalomból, hogy kilencven évvel ezelőtt szavazta meg a Nemzetgyűlés az első világháború utáni Európa első antiszemita törvényét, amely hat százalékban korlátozta az 1920-21-es tanévtől a zsidó hallgatók arányát a tudományegyetemeken, a műegyetemen, a budapesti közgazdaság-tudományi karon és a jogakadémiákon. Az évfordulóról egy tegnap nyílt kiállítás emlékezik meg Budapesten, a Holokauszt Emlékközpontban.

Urbanisztikai vitának tűnhet, azonban a megoldástól függően ezen jóval túlmutató kérdés, hogy legyen-e múzeumi negyed a kormányzati negyednek szánt területen - mondta a Napi Gazdaságnak egy közelmúltbeli szakmai vitára utalva Finta József építész, aki szerint állami közbeavatkozás nélkül elvész annak a lehetősége, hogy az Eiffel tértől a Ferdinánd hídig, illetve az állatkert kibővítésével a Hősök teréig organikus, zöld, közéletet indukáló közterület jöhessen létre.

Bővíti a profilját a Hungexpo Zrt. - számol be a Világgazdaság. A megszokott kiállítás-szervezői tevékenység mellett a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyez a Hungexpo Zrt. vendégrendezvények, konferenciák kiszolgálására, valamint szórakoztató programok, szolgáltatások nyújtására.

Az OTP Bank a C-hitel értékesítésének 2006. január 1-jén történt leállítását követően a terméket ez év végéig véglegesen kivezeti a termékportfolióból. A Pénzcentrum.hu írásából megtudhatják, hogy mi a teendője az ilyen hiteltermékkel rendelkező adósoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×