eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Piramisjáték miatt rabolták el a magyar békefenntartót

Jelentkeztek a magyar ENSZ-békefenntartó elrablói a világszervezet és az Afrikai Unió közös békefenntartó erejének szudáni válságkezelő központjában. A külügyminisztérium sajtófőnöke megerősítette: a fogvatartók megengedték Papp Istvánnak, hogy beszéljen. A túszejtők azzal indokolták akciójukat, hogy ezzel kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy milyen súlyos anyagi kár érte a terület lakosságát az idén tavasszal elindult piramisjáték során.

Konkrét követelést ugyanakkor egyelőre nem említettek. A gyerekkatonák leszerelésében segédkező Papp István nyugállományú alezredest múlt csütörtökön rabolták el a nyugat-szudáni Dárfúr tartományban. Korábbi értesülések szerint kapcsolatba lépett a Szudánban elrabolt magyar ENSZ-békefenntartóval a Dabanga nevű dárfúri rádióállomás. Papp István az adóval közölte, hogy egy táborhoz hasonló helyen tartják fogva, ahol mintegy 100 egyenruhás tartózkodik. Az interjú alatt a nyugállományú alezredes nyugodtan beszélt, de azt mondta, tart attól, hogy fogva tartói rátámadnak vagy megölik. Hozzátette: úgy sejti, hogy elrablásának hátterében egy helyi piramisjáték állhat.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×