eur:
386.83
usd:
355.66
bux:
68403.7
2024. május 17. péntek Paszkál

Ajka: nem következett be, amitől féltek

Megállt a repedés az ajkai zagytározó beomlott gátszakaszának északi oldalán - mondta el vasárnap hajnalban Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő.

A korábban észlelt repedések javítása folyamatban van, és újabb repedések nincsenek. Egyidejűleg folyik annak a védőgátnak az építése, amellyel Kolontárt akarják megvédeni.

A vasárnapi nap fő feladata a védőgát szélesítése, illetve magasítása lesz. A szóvivő megnyugtatónak nevezte azt is, hogy az időjárás kedvezően alakul, és nincs eső. 

A katasztrófavédelem, illetve a kárfelszámolás szóvivője beszámolt arról, hogy a hétfői, illetve a pénteki események nyomán a kolontári kitelepítettek száma mintegy 1000-re emelkedett. Közülük mintegy kilencvenen vették igénybe a közösségi szállásokat, a többiek rokonoknál, illetve barátoknál kerestek elhelyezést.

Ami Devecsert illeti, ebből a szempontból kedvezőbb a helyzet. A városból szombaton ugyan spontán kitelepülések kezdődtek, körülbelül 400-500 ember hagyta el Devecsert, ahol mintegy ötezren maradtak. Dobson Tibor szerint minden remény megvan arra, hogy nekik már nem kell elhagyniuk a várost. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×