eur:
401.61
usd:
366.27
bux:
73687.15
2024. október 7. hétfő Amália

Így közlekedik a Malév a görög sztrájk idején

Menetrend szerint közlekednek csütörtökön a Malév gépei Szalonikibe a görögországi sztrájk ellenére - mondta el Hegedűs Ádám a légitársaság szóvivője.

A Malév egy járata érkezik Görögországból csütörtökön: 16:25 órakor és kettő indul: 12:50 és 23:15 órakor.

Csütörtökön újabb 24 órás sztrájkot tartanak Görögországban a közalkalmazottak és a köztisztviselők, tiltakozásul a kormány megszorító intézkedései ellen. Az önkormányzati és adóhivatalok, az iskolák, felsőoktatási intézmények egész nap zárva lesznek. Az állami kórházak rendkívüli ügyeletet tartanak, miközben orvosaik sztrájkolnak.

A sztrájkba bekapcsolódnak a légiirányítók is, a görög légteret csütörtökön, közép-európai idő szerint 14 órától négy órán keresztül lezárják. Emiatt járatkimaradások és késések várhatók a nap folyamán. A két vezető görög légitársaság, az Aegean és az Olympic Air több járatot töröl, illetve megváltoztatja a járatok menetrendjét.

A sztrájkot szervező ADEDY szakszervezet számításai szerint a takarékossági programban szereplő bércsökkentés miatt a közalkalmazottak és köztisztviselők az elmúlt tíz hónapban jövedelmük mintegy 25 százalékát veszítették el.

A szakszervezetek az év eleje óta már többször sztrájkokkal jelezték a munkavállalók elégedetlenségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×