eur:
401.32
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

Schmitt: minden szavazat erősítette a demokrácia eszményét

A köztársasági elnök szerint vasárnap minden egyes leadott szavazat erősítette a demokrácia eszményét - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök az Országos Választási Központban tartott sajtótájékoztatón.

Schmitt Pál köztársasági elnök az Országos Választási Központban tartott sajtótájékoztatóján gratulált a megválasztottaknak, és azt kérte tőlük, fáradozzanak a települések, a megyék felvirágoztatásán, és közösen járuljanak hozzá Magyarország sorsának jobbra fordításához.

Az államfő arra kérte honfitársait, hogy a választás demokratikus végeredményét tartsák tiszteletben.

Schmitt Pál szerint az áprilisi országgyűlési és a mostani önkormányzati választás után egy hosszú kampányidőszak végére ért az ország. A köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy az összefogás, "a munka és a közjó szolgálatának ideje" érkezett el.

Az államfő köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik éltek alkotmányos jogukkal és akaratukat kinyilvánították, és köszönetét fejezte ki azoknak is, akik megmérették magukat.

Schmitt Pál továbbá megköszönte és elismerését fejezte ki azoknak, akik a választás előkészítésében, lebonyolításában segítettek; az Országos Választási Irodának és az Országos Választási Bizottságnak. Megköszönte a munkáját annak a sok tízezer önkéntesnek is, akik a választások rendjére és tisztaságára vigyáztak.

Arra kérte a települések megválasztott képviselőit, hogy segítsék a polgármesterek munkáját.

Azt hangoztatta: a leadott több mint 3,6 millió szavazat mindegyike erősítette Magyarországon a demokrácia eszményét akkor is, ha azok "több irányba mentek".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×