eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Miskolc: nem lép vissza a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Vállalja a megmérettetést a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje a vasárnapi önkormányzati választásokon - közölte a pártszövetség négy miskolci országgyűlési képviselője pénteken.

A képviselők ezzel arra a bejelentésre reagáltak, amely szerint visszalép a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje a fideszes jelölt javára, s a Jobbik ezért cserébe azt kérte a kormánytöbbségtől, hogy léptesse vissza miskolci polgármesterjelöltjét.

"Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje október 3-án vállalja a megmérettetést. Programját, amely a kormány támogatását is élvezi, a miskolciakkal együtt dolgozta ki, és ez kötelezi" - írták a közleményben, hozzátéve: Kriza Ákost támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki, miskolci látogatásán, és erről beszélt Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is lakossági fórumon.

Utaltak arra, hogy a polgármesterjelöltnek együttműködést kínált Fellegi Tamás memzeti fejlesztési miniszter és Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, közbiztonsági programjának megvalósításához pedig segítséget ígért Pintér Sándor belügyminiszter és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára. Mint írták, Kriza Ákos a Miskolcot érintő szociális és egészségügyi témákról egyeztetett Molnár Ágnessel, a Fejlesztési Minisztérium államtitkárával, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárral, Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkárral és Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral. A kormány tagjai mindannyian egyetértettek a jelölt polgármesteri programjával és szakmai egyeztetéseket folytattak annak megvalósításáról.

"Kriza Ákos ma az egyetlen polgármesterjelölt Miskolcon, akinek határozott, konkrét elképzelései vannak a munkahelyteremtésről, a közbiztonság megteremtéséről és arról, hogy Miskolc újra élhető város legyen. A Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltjét ért nemtelen támadások nem befolyásolnak egyetlen értelmesen gondolkodó polgárt sem, mert az emberek tudják: a fejlődés záloga ma Miskolcon Kriza Ákos" - olvasható a közleményben.

Zsiga Marcell, a Fidesz-KDNP miskolci országgyűlési képviselője az MTI-nek azt mondta: Kriza Ákos nem lép vissza, október 3-án megméretteti magát. A választás pedig a választókon múlik, és különben se üzengessenek Szegedről Miskolcra.

Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje pénteken jelentette be, hogy visszalép a fideszes B. Nagy László javára. A jobbikos politikus lépését azzal indokolta, hogy Botka László ismételt megválasztását kívánja megakadályozni.

A Jobbik a visszalépésért cserébe azt kérte a kormánytöbbségtől, hogy léptesse vissza miskolci polgármesterjelöltjét, mivel szerintük a jobbikos Szegedi Mártonnak nagyobb esélye van a választási győzelemre, mint a Fidesz-KDNP jelöltjének.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×