eur:
389.72
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Tizenhat tonnát raksz, és mennyi a bér?" - pénzükért küzdenek a tűzoltók

A nekik járó összeg tizedét sem kapták meg - a járandóságon felül óránként alig 90 forint körüli summát vehettek fel - azok közül a tűzoltók közül sokan, akik részt vettek a borsodi árvízi védekezésben - írta a Somogyi Hírlap.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetét (HTFSZ) megkeresők állítása szerint más rendvédelmi dolgozóknak az előírt összeget utalták ki.

Árok Kornél, az érdekvédelmi szervezet országos elnöke a megyei napilapnak azt mondta: a gondot az okozhatja, hogy az úgynevezett túlszolgálati díj helyett az árvízi védekezésnél töltött idő egy részét készenléti díjként számolhatták el a tűzoltóknak. Ismertetése szerint a kettő között jelentős a különbség: a túlszolgálati díj 1.250 forint óránként, ezzel szemben a készenléti nagyjából 90-100 forint.

A HTFSZ vizsgálatot kezdeményez. A szakszervezet elsősorban peren kívüli egyezségre törekszik. Az ügy országosan nagyjából 15-20 tűzoltóságot érinthet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×