eur:
389.48
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eltart egy darabig az Új Széchenyi Terv teljes bevezetése

Nem jelenti az Új Magyarország Fejlesztési Terv azonnali eltörlését az Új Széchenyi Terv, nem szűnik meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a közreműködő szervezetek sem.

Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára a Népszabadságnak úgy fogalmazott: 1200 különböző felhívás élt vagy él az előző kormány fejlesztési stratégiája alapján, ezeket nem lehet, de nem is akarják egyik pillanatról a másikra lezárni.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az Új Széchenyi Terv véglegesítése és elfogadása után már csak az abban foglalt célkitűzéseknek megfelelő új pályázatokat indítanak el. Az államtitkár a szervezeti kérdésekről azt mondta: csak a párhuzamosságokat, a kaotikus, bonyolult és átláthatatlan működést kívánják felszámolni.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×