eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Autóval megy a Hungaroringre? Készüljön fel!

Óriási forgalom várható a magyarországi autópályákon a hétvégi Formula-1-es verseny miatt - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője. Béni Gyöngyi hozzátette: az M3-as autópályán megváltozik a közlekedési rend, a Nyíregyháza felé vezető oldalon a leállósávból VIP-folyosót alakítanak ki.

Átütemezték a karbantartási munkákat, ezért a Formula-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén nem kell terelésre, forgalomkorlátozásra számítani az M3-as autópályán - tájékoztatta az InfoRádiót az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője.

Béni Gyöngyi azt is elmondta: a verseny ideje alatt a társaság diszpécserszolgálatától és helyi tarifával hívható call centerétől magyar és angol nyelven kérhetők le az autópálya információk. A forgalmi helyzetről sms-ben is értesítést küld az ÁAK az azt igénylő autósoknak.

A Magyar Nagydíj miatt megváltozik a közlekedési rend az M3-as autópályán: a Nyíregyháza felé vezető oldalon az M0-s autóút csomópontja, és a Ring pihenőhely között a leállósávon külön forgalmi folyosót alakítanak ki a VIP-vendégek részére.

A szurkolók a 19-es kilométerszelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál tudnak a Hungaroringhez vezető útra kanyarodni, de a pálya a 23-as jelzésű, mogyoródi csomópont felől is megközelíthető - mondta az ÁAK kommunikációs vezetője, hangsúlyozva: a sztráda használata ezen a hétvégén is díjköteles.

Béni Gyöngyi alternatív útvonalat is javasolt a Hungaroringre autóval kilátogatóknak. Mint mondta, hétfőn átadták az M31-es autópályát, amely az M0-t köti össze az M3-as gödöllői csomópontjával. Így aki az M0 felől érkezik, errefelé le tudja rövidíteni az utat.

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, a Ring pihenőhelynél az M3-asra, a gödöllői csomópontnál az M31-esen keresztül pedig az M0-ra lehet felhajtani - fűzte hozzá az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ferihegyen is erősebb a forgalom

Megnőtt a forgalom a Ferihegyi repülőtéren, a legtöbb Formula-1-es csapat és sok szurkoló is oda érkezik hétvégi Magyar Nagydíj előtt. Több istálló tagjai különgéppel utaznak, de akadnak olyanok is, akik fapados légitársaságok gépeivel repültek a fővárosba - mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport szóvivője.

A repülőtér épületeiben és azok előtt sok rajongó verődött össze az érkező versenyzőkre várva. Szilágyi Károly hangsúlyozta: a várakozók bátran fotózkodhatnak kedvenceikkel, de fontos, hogy a többi utast ne akadályozzák.

Jelenleg a Ferihegyről a fővárosba vezető utakon erős a forgalom. Mivel több csapat tagjai rendőri felvezetést kértek, az autósoknak számítaniuk kell arra, hogy a 4-es úton, az Üllői úton vagy az M0-s autóúton gyorsan haladó, rendőrök által kísért konvojjal találkoznak - mondta a szóvivő.

Akik hétfőn indulnának útnak Ferihegyről, számolniuk kell azzal, hogy tovább tart majd kijutni a repülőtérre, illetve átesni a biztonsági ellenőrzésen.

Szilágyi Károly megjegyezte: a Magyar Nagydíj hétvégéjén a Hungaroring és a Ferihegyi repülőtér között közvetlen helikopteres összeköttetés lesz, ezért a XVI., XVII. kerület, Csömör és Mogyoród fölött megnő majd a légi forgalom.

A mentők is felkészültek

Mintegy százötven munkatárssal, 19 mentőautóval két mentőhelikopterrel, valamint speciális egységekkel készül az Országos Mentőszolgálat a Magyar Nagydíj egészségügyi biztosítására - mondta az InfoRádiónak az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A tribünökön előre kidolgozott mentési terv szerint helyezkednek majd el a mentőegységek; a tavalyi versenynapokon nagyjából százötven, főleg a hőség miatt rosszul lett, elájult embert kellett ellátniuk.

Ha valaki rosszul érzi magát, a 104-es telefonszámon hívhat mentőt. Ugyanezen a számon érdeklődhetnek a kórházba kerültek hozzátartozói rokonuk holléte felől - mondta Győrfi Pál.

A szóvivő a szurkolóknak azt javasolta: mivel a hétvége igen melegnek ígérkezik, öltözzenek szellős, természetes anyagból készült ruhákba, és fogyasszanak sok folyadékot.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×