eur:
385.49
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Hét órával korábban tiltják ki a kamionokat

Este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik a júliusi és augusztusi szombatokon a kamionstop - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A tehergépkocsik változatlanul vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Az általános szabály alól az államalapítás ünnepe körüli hétvége jelent kivételt. A munkaszüneti nap miatt már augusztus 20-án pénteken reggel 8 órakor életbe lép a kamionstop.

A nyári korlátozás augusztus 31-én ér véget, akkortól ismét szombat estétől vasárnap estig kell parkolókban időzniük a tehergépjárműveknek.

A kamionstopot a nemzeti fejlesztési miniszter veszélyhelyzetben a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével átmenetileg felfüggesztheti. Az országos tiszti főorvos által június közepén meghirdetett hőségriasztás miatt erre már az idén nyáron is volt példa.

A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik (vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények) forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják.

A magyar és a külföldi rendszámú nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések betartását a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a rendőrség és a vámhatóság fokozottan ellenőrzi.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×