eur:
389.49
usd:
362.45
bux:
68671.78
2024. május 8. szerda Mihály

Kész az új kormánytagok vagyonnyilatkozata

Lakóházakat, nyaralókat, szántókat, kerteket, befektetési jegyeket, és részvényeket birtokolnak a miniszterek - derül ki a kedd éjféli határidőig közzétett vagyonnyilatkozatokból. A tárcavezetők közül van, akinek csak egy Wartburgja van, egy másik miniszter pedig hatezer kötetes könyvtárral rendelkezik.

Határidőre közzétette a kormány összes tagja a vagyonnyilatkozatát. Legvégül Pintér Sándor belügyminiszter adta le a dokumentumot, amelyből kiderül, hogy a belügyi tárca vezetője 21 ingatlant birtokol vagy teljes egészében, vagy részben.

Ezek között van egy 155 négyzetméteres VII. kerületi lakás, két II. kerületi ingatlan, egy siófoki nyaraló, valamint különböző szántók Csömörön, Pásztón, Szihalmon és Sarudon.

Befektetési jegyekben és részvényekben több mint 350 millió forintja van, a több mint egymillió forintos miniszteri fizetése mellé 130 ezer forint nyugdíjat kap. Pintér Sándornak van egy örökölt Wartburgja is.

A nemzeti erőforrás miniszter egy II. kerületi lakás és egy keszthelyi lakóház tulajdonosa. Felerészben Réthelyi Miklósé egy Opel Astra, 90 ezer forint professzori tiszteletdíjat kap az akadémiától, és majdnem 12 millió forintja van bankszámlákon.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek egy 120 és egy 40 négyzetméteres budai lakása, valamint felerészben egy balatonfenyvesi nyaralója is van. A KDNP elnökének nincs autója, de örökölt antik bútorokat. 4 millió forint hitelt törleszt, és évek óta szünetelteti köztisztviselői állását a kulturális tárcánál.

A kormányfő másik helyettesének csak egy budakeszi háza és egy Renault személygépkocsija van. Navracsics Tibor 12 millió forinttal tartozik egy banknak, hatmillió forinttal pedig magánszemélyeknek. A közigazgatási és igazságügyi miniszter az ELTE jogi karán is tanít, ezért havonta több mint 300 ezer forintot kap.

A nemzetgazdasági miniszternek egy balatonakarattyai családi háza és egy csopaki nyaralója van. Matolcsy Györgynek nincs tartozása, de 18 millió forintot tart a bankszámláján. A tárcavezető az Unicredit Bank tanácsadója havi 400 ezer forintért, és tulajdonosa a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézetnek.

A külügyminiszternek a XII. kerületben, Szadán, és Zebegényben van ingatlanja, Aszófőn pedig két nyaralója is. Az A6-os Audija és az Opel Astrája mellett tulajdonában vannak nagy értékű szőnyegek, bútorok, festmények, ezüsttárgyak és részvények. Martonyi János tanít a Szegedi Tudományegyetemen, ezért 230 ezer forintot kap havonta, ezen felül 3 százalékos tulajdonosa a CIG Közép-Európai Biztosító Zrt.-nek.

A nemzeti fejlesztési miniszternek Szentendrén van három lakása. Fellegi Tamás Volvo személygépkocsija van, és 45 millió forintot befektetési jegyekben, 9 millió forint a bankszámláján tart, és felerészben tulajdonosa egy tanácsadó cégnek.

A vidékfejlesztési miniszter birtokol egy karcagi házat, egy kertet és 3 szántót. Van egy IX. kerületi lakása is, valamint egy hároméves Toyotája. Fazekas Sándor Karcag polgármestere is, ezért havonta 920 ezer forintot kap. A másfél millió forintos megtakarítása mellett van egy hatezer kötetes könyvtára is.

Hende Csaba honvédelmi miniszternek egy II. kerületi, 220 négyzetméteres háza van, és Szombathelyen is van egy 130 négyzetméteres háza. Mitsubushi gépkocsija mellé 4,5 millió forint készpénze is van.

A miniszterelnök vagyona nem változott tavaly óta. Az Orbán-család XII. kerületi házát felerészben birtokolja a kormányfő, néhány éve pedig vásárolt öt nagy területű telket Felcsúton, amelyet 50 évre ingyen a Felcsúti Utánpótlásért Alapítvány rendelkezésére bocsátott.

Orbán Viktor a családjával 20 millió forintos hitelt törleszt havonta. A több mint másfél millió forintos miniszterelnöki tiszteletdíja mellett havonta 400 ezer forintot kap pártelnökként a Fidesztől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×