eur:
388.26
usd:
361.8
bux:
69280.38
2024. május 9. csütörtök Gergely

Az LMP mintegy 192 millió forintot költött kampányra

A Lehet Más a Politika (LMP) összesen 191,9 millió forintot költött az idei képviselő-választásra, ezzel betartotta a kampányra fordítható pénzeszközökre vonatkozó törvényi előírásokat - derült ki a pártnak a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent beszámolójából.

A 304 jelöltet állító LMP kampánykiadásait a 14,6 millió forintos állami támogatás mellett 177,3 millió forint egyéb forrás fedezte.

Ebből 51,4 millió választási célra kapott adomány, 80,6 millió "hitel és engedményezés" volt, saját forrásból pedig 45,1 milliót teremtettek elő.

Az LMP a kampányára fordított összegeket javarészt anyagi jellegű kiadásokra költötte, személyi jellegű ráfordítása 19,1 millió forint volt.

A jelölőszervezetek közül eddig a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP hozta nyilvánosságra a kampánykiadásairól szóló beszámolóját, a dokumentumok alapján mindegyikük a törvényes keretek között maradt.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a jelölőszervezetek a költségvetési támogatáson felül jelöltenként legfeljebb egymillió forintot fordíthatnak a választásra.

A 2010-es választáson részt vevő minden jelölőszervezetnek és független jelöltnek legkésőbb június 24-ig kell nyilvánosságra hoznia a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×