eur:
389.67
usd:
361.66
bux:
68417.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szijjártó: Orbán Viktor délelőtt egyeztetett Szász Károllyal a PSZÁF jövőjéről

Orbán Viktor kedd délelőtt megbeszélést folytatott Szász Károllyal a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) jövőjéről, jövőbeni szerepéről - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden újságírókkal az Országházban. Szász Károly 2000 és 2004 között már vezette a felügyeletet.

Farkas Ádám, a PSZÁF elnöke kedd reggel jelentette be lemondását posztjáról június 30-i hatállyal. Az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "tekintettel arra, hogy a hatályos törvényi szabályozással összhangban 6 éves időszakra szóló kinevezésem 2009 nyarán, kevesebb mint egy évvel a közelgő választások előtt történt, úgy tartottam tisztességesnek, hogy az újonnan megalakult kormány számára lemondásommal megteremtem a lehetőséget arra, hogy a továbbiakban az általa jelölt szakember irányíthassa a felügyelet munkáját".

Szijjártó Péter a Parlamentben újságírók előtt elmondta: Farkas Ádám kedden valóban megküldte a lemondásáról szóló dokumentumot a kormányfőnek. A PSZÁF-ról rendelkező törvény ez esetben úgy szól, hogy a miniszterelnöknek továbbítania kell ezt a dokumentumot a köztársasági elnöknek, aki dönt a lemondás elfogadásáról és a lemondás hatályának időpontjáról - fejtette ki, hozzátéve, hogy minderről a miniszterelnök intézkedett.

A kormányfő szóvivője közölte azt is, hogy Orbán Viktor kedd délelőtt egyeztetést folytatott Szász Károllyal a PSZÁF jövőjéről, jövőbeni szerepéről.

Szijjártó Péter megjegyezte, jelenleg ennyit tud mondani az ügyben.

A Magyar Hírlap múlt szerdai számában írt arról, hogy Szász Károly visszatér a PSZÁF élére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×