eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A többség nem kér az augusztus 20-ai tűzijátékból

Az emberek többsége lemondana az augusztus 20-i tűzijátékról, hogy az arra szánt pénzt megkaphassák az árvízkárosultak - derült ki a Medián felméréséből.

Civil, alulról jövő kezdeményezés volt az, hogy az augusztus 20-ai tűzijátékot halasszák el, és a ráfordított pénzt inkább az árvízkárosultaknak ajánlják fel. A Medián felmérése szerint ennek a kezdeményezésnek rövid idő alatt népes tábora lett, és még azok körében is ismertté vált, akiknek nem interneteznek.

A Medián kutatásvezetője az InfoRádiónak elmondta: a megkérdezettek 85 százaléka hallott már erről az akcióról.

Nyolcból hét azt mondta, hogy egyértelműen az árvízkárosultakat kell segíteni, és csak minden nyolcadik megkérdezett ragaszkodott a hagyományos augusztus 20-ai ünnepségekhez.

Bakonyi Eszter kiemelte: a gazdasági válság és a politikai csatározások miatt azt lehetett érzékelni, hogy meggyengült a társadalmi szolidaritás, ez a kutatás azonban éppen azt mutatja, hogy a magyarokban felerősödött a kölcsönös segítségnyújtás érzése.

Általában a családosok és a városban élők azok, akik szeretnék a tűzijátékot, a fiatalok és a budapestiek többsége inkább elhalasztaná idén.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×