eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tarlós: Demszky Gábor már ne hozzon visszafordíthatatlan döntéseket!

Átszervezné a városháza és a fővárosi önkormányzat intézményeinek rendszerét, valamint - ha az anyagi lehetőségek engedik - a 4-es metró második szakaszának építését is elkezdené Tarlós István. A Fidesz főpolgármester-jelöltje az InfoRádiónak elmondta, arra kérte Demszky Gábort, hogy az önkormányzati választásokig már ne hozzon visszafordíthatatlan döntéseket.

Rövid, de intenzív kampányba kezd Tarlós István, akit a Fidesz budapesti választmánya szombati ülésén ellenszavazat nélkül választott a párt főpolgármester-jelöltjévé. A politikus az InfoRádiónak elmondta, programján - amelyet Orbán Viktorral együtt mutattak be 2009 októberében - jelentősen nem változtat, bár a hozzá érkezett javaslatok egy részét fel fogja használni.

Tarlós István arra a kérdésre, hogy véleménye szerint milyen döntéseket fog meghozni a jelenlegi fővárosi közgyűlés az őszi önkormányzati választásokig, azt felelte, a közgyűlés gyakorlatilag már szétesett. "Egy hónappal ezelőtt arra kértem Demszky Gábort, hogy visszafordíthatatlan döntéseket már ne hozzon. Õ egyébként összehívott még egy rendkívüli közgyűlést, amelyen részt veszünk majd. Valószínűleg a frakció egy-két propagandisztikus lépést akar megtenni" - magyarázta.

"Szeretném befejezni a 4-es metrót, és valóban meg kellene építeni a második szakaszt is, ugyanis azzal tud igazán gazdaságossan működni. Az a kérdés, hogy a forrásokkal hogyan állunk majd" - mondta a főpolgármester-jelölt, aki szerint a budapesti lakosok eddig egyszer sem kaptak hiteles képet arról, mi a helyzet a 4-es metróval.

Tarlós István hozzátette, csodákat nem szeretne ígérni a fővárosiaknak, de egészen más gondolkodást és politikai filozófiát, őszinte és érthető kommunikációt, valamint rendezett és rendszerelven működő várost akar létrehozni. "A rendszerelvű gondolkodást helyezzük az álmodozások helyébe - a közterületek állapotától kezdve a városüzemeltetésen keresztül a beruházások előkészítéséig. Át kell strukturálni a fővárosi önkormányzat intézményeit és a városházát, lehetetlen állapot ugyanis, hogy a megrendelői, a végrehajtói és az ellenőrzői szerepek egy kézben vannak. A hivatalt szakmai irányba kell tolni" - magyarázta a Fidesz jelöltje.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×