eur:
389.56
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Schiffer: Horváth Csaba is felelős a korrupciógyanús ügyekért

Visszautasította Schiffer András, az LMP frakcióvezetője Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt azon kérését, hogy támogassanak a posztra közös független jelöltet a budapesti helyhatósági választáson.

Az LMP a legutóbbi kongresszusán egyhangúlag úgy döntött, hogy nem működnek együtt egyetlen párttal sem a fővárosi választásokon.

A párt ugyanis elkötelezte magát, hogy "kiszabadítja az ingatlanspekulánsok és más, az önkormányzati hatalommal összefonódott oligarchák hálójából" a fővárost, amihez azonban egyik parlamenti párt sem megfelelő partner - áll az LMP közleményében.

Horváth Csaba az együttműködés érdekében visszalépne, és három jelöltet: Bárándy Pétert, Vágó Istvánt és Kuncze Gábort javasolta az LMP-nek.

Schiffer András szerint az ő várospolitikai elképzeléseikről semmit sem lehet tudni, azt azonban igen, hogy fenntartásokkal kezelik az ökopolitikai gondolkodást.

Az LMP frakcióvezetője azt is megfogalmazta, hogy főpolgármester-helyettesként Horváth Csabát is személyes felelősség terheli a főváros korrupciógyanús ügyei miatt.

Várhatóan július 5-én az LMP megnevezi saját főpolgármester-jelöltjét. A párt jelöltje a baloldali választópolgárok számára is hitelesen képviseli majd "a fenntarthatóság, a tiszta közélet és az állampolgári szolidaritás Budapest-programját" - közölte Schiffer András.

Horváth Csaba vasárnap fordult nyílt levélben Schiffer Andráshoz azzal a kéréssel, hogy állítsanak közös jelöltet, hogy "a városnak ne olyan főpolgármestere legyen, aki Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit Budapest elé helyezi".

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×