eur:
389.55
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Erős széllökések és zivatarok is lehetnek a Balaton partjánál

Meleg és száraz időre számíthatunk a hét végéig: az országban csak néhány helyen lesz kisebb zápor, a hőmérséklet meghaladhatja akár a 30 Celsius-fokot is. A Balatonnál azonban zivatarok és széllökések zavarhatják meg a strandolást.

Nyugodt, nyárias időnek örülhetnek a nyaralók ezen a héten. Bár szerdától 30 Celsius-fok körüli hőmérsékletre kell számítani, a felmelegedés lassú lesz, 35 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet sehol nem mérnek majd - mondta az InfoRádiónak Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jelentős csapadéktól sem kell tartanunk, a meteorológus szerint az országban csak néhány helyen lesz zápor vagy zivatar. A Balaton és a Velencei-tó térségében egyelőre gyenge a szél, a Balaton nyugati medencéjében azonban elsőfokú viharjelzés érvényes, napközben 35-45 km/órás széllökések is lehetnek. A tónál nyaralók ma délután zivatarokra és záporokra számíthatnak, amelyek környezetében akár 55 km/óra erősségű széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet napközben 24-25 fok körül, késő este 18 fok körül alakul.

Frontmentes időre számíthatunk, a csapadékos idő utáni felmelegedés azonban kedvez a szúnyoglárvák fejlődésének, így estefelé érdemes védett helyre húzódni.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×