eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Fizessen a pilóta, ha el akar jutni a mentőhelikopterhez? - lapszemle

Pénzügyi vita veszélyezteti a Nyugat-Dunántúlon szolgáló mentőhelikopter jövőjét - írja a Népszabadság.

A légimentők szerint a gép régiós bázisának otthont adó, Balatonhoz közeli sármelléki repülőtér üzemeltetője elfogadhatatlan mértékben emelte a bérleti díjakat, sőt már azért is pénzt kér, hogy az orvosok, pilóták eljuthassanak a helikopterhez. Az üzemeltető szerint a légimentők rosszul ítélik meg a helyzetet.

A Magyar Nemzet szerint Braun Róbert baloldali brandépítő, kommunikációs szakember cége tavaly jelentős összegű pénzt kapott a XIII. kerületi önkormányzattól. A lap úgy tudja, hogy B&P Social Branding Kft.-nek "márkastratégiai tanácsadás" néven kifizetett összesen 5.190.000 forint nem a kerület érdekeit szolgálta, hanem valójában Tóth József 2010-es tavaszi kampányának megtervezését fizették ki ezen keresztül.

Az Indexen az olvasható, hogy az új Alstom Metropolis metrókocsi éjszakai próbafutása során a szakemberek szándékos rongálás jeleire bukkantak a szerelvény utasterében. Ez könnyen veszélybe sodorhatta volna a hetek óta zajló utolsó úgynevezett tartampróbát, sőt még tovább tolhatta volna a végleges típusengedély megszerzésének határidejét. A cég rendőrségi feljelentést tesz.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy hamar kifogynak az idén az önkormányzatok a szúnyogirtásra elkülönített keretükből, így sorra fordulnak az államhoz segítségért. Borsod külön kategória, hiszen ott az árvíz miatt az irtás egészségügyi kérdés.

A Világgazdaság Kovács Lászlót, a Tej Terméktanács elnökét idézi, aki a 35. tejvilágnap alkalmából rendezett konferencián azt mondta: "A válság mélypontján túl vagyunk: ha megelégedettségre nem is, bizalomra legalább okot ad, hogy a nyers tej felvásárlási ára a tavalyi, mélypontnak számító 60 forintos szintről mára 68 forint körüli szintre emelkedett.". Az Óvártej Zrt. vezérigazgatója ugyanakkor hozzátette: a fellendülés nagyban függ a külpiacoktól, illetve az árfolyam-politikától is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×