eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Wieszt: személyem elleni politikai támadás a videofelvétel

A személye elleni politikai támadásnak értékeli a nyilvánosságra került videofelvételt - ismételte meg Wieszt János, korrupcióval megvádolt volt szocialista, most független képviselő a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön kezdődő ülésének elején.

Wieszt János nem sokkal a főpolgármester érkezése után rövid beszélgetést folytatott a pódiumon ülő Demszky Gábor főpolgármesterrel (SZDSZ). Az ülés kezdete után Demszky Gábor ügyrendben adott szót a képviselőnek, aki közölte: a nyilvánosságra került videó "teljes mértékben manipulatív", és - mint fogalmazott - "senki sem gondolhatja komolyan, hogy három év után előkeveredik véletlenül egy ilyen videó, és a mögött nincs valamilyen számítás".

Kijelentette: politikai támadás elszenvedője, a politikai támadást pedig Kupper András XI. kerületi fideszes képviselő indította, aki Újbuda polgármestere akar lenni, és "megkezdte a kampányát".

"A videó, amit az elmúlt időszakban sokan félremagyaráztak, bizonyított módon kölcsönnel kapcsolatos, és ilyen értelemben nem bizonyít semmit" - szögezte le. A képviselő azt kérte az újságíróktól, csütörtökön hagyják dolgozni, másnap pedig szívesen válaszol a kérdésekre.

A képviselők az ülés kezdetén egyperces néma felállással emlékeztek Pálinszki Antal XV. kerületi szocialista alpolgármesterre, aki hosszan tartó, súlyos betegség után május 26-n halt meg. Pálinszki Antal 20 évig volt a kerületi képviselő-testület tagja, nyolc éve pedig az önkormányzat szocialista alpolgármestere. Korábban 12 évig a Fővárosi Közgyűlés képviselője is volt, mindvégig az oktatási bizottság elnöke.

Volt frakciótársai ellen szavazott

A volt szocialista, most független képviselő a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén az egyes előterjesztések napirendre vételénél többször nem a volt frakciójával együtt szavazott.

Így volt olyan előterjesztés, amelyet a szocialisták és a szabad demokraták a hiányzó szavazat miatt nem tudtak napirendre venni, mert már nem volt meg a szükséges 34 szavazatuk a (Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármesterrel együtt) 67 fős testületben.
Wieszt János korrupcióval megvádolt volt szocialista képviselő most első alkalommal ült a függetlenek soraiba, Bőhm András (volt SZDSZ), Lakos Imre (volt SZDSZ) és Vaskor László (volt MDF) ugyancsak független képviselők közé.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×