eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Öt karika négyezer milliárd forintért - lapszemle

Négyezer milliárd forintba kerülne a 2020-as budapesti olimpia megrendezése, - írja a Népszabadság. Június végén tűzheti ki az első tárgyalás időpontját Benedek Fülöp volt szocialista földművelésügyi államtitkár büntetőügyében a Fővárosi Ítélőtábla - értesült a Magyar Nemzet. Lapszemle

A szükséges helyszínek kialakítása, illetve a háttér-infrastruktúra kiépítése mindenestől kerülne ennyibe - derül ki abból a tanulmányból, amelyet mai ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés. A költségek tíz százalékát, például az olimpiai falu felépítését magántőkéből fedeznék - írja a Népszabadság.

Június végén tűzheti ki az első tárgyalás időpontját Benedek Fülöp volt szocialista földművelésügyi államtitkár büntetőügyében a Fővárosi Ítélőtábla - értesült a Magyar Nemzet. A volt államtitkárt, aki az utóbbi két évben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be, hatalommal való visszaélés miatt ítélte el első fokon másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre a Heves Megyei Bíróság. A bíróság határozata szerint Benedek Fülöp 2006 elején hivatali és eljárási jogait túllépve, törvénytelen eszközökkel segítette, hogy egy természetvédelem alatt álló, Pákozdon található állami földterület külföldi kézbe kerüljön. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott ügyvédje pedig a vád elengedését kérve fellebbezett, így került az ügy idén márciusban a Fővárosi Ítélőtáblához. Az agrártárca volt államtitkára egyébként más ügyekben is gyanúsítottá válhat - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az Index szerint a békeszerződés június 4-i, 90. évfordulója alkalmából megtartott, a nemzeti összetartozás napjaként rejtjelezett Trianon-megemlékezésig rengeteg országgyűlési fordulat és szócsata vezetett. Trianon emlegetése mentén egy külön országgyűlési krónikát lehet összeállítani. Az Index megtette.

Nem tette közzé határidőre a BKV Zrt. a korábbi évekre vonatkozó beszámolóját - tudta meg a Napi Gazdaság. A társaságnak - több százezer vállalkozással együtt - május 31-ig kellett volna letétbe helyeznie a mérlegét a Cégszolgálatnál. A közlekedési vállalat azonban sem a 2009., sem a 2008. évre vonatkozó beszámolóját nem "borítékolta". A vállalattól a lap azt az információt kapta, hogy a 2009. évről szóló beszámolóját határidőre elkészítette és azt a tulajdonos elé terjesztette - a 2008-as évi beszámolóról nem nyilatkozott. Az adóhatóság ezért felfüggesztheti a társaság adószámát. A felfüggesztés ideje alatt - ez hatvan napot jelent - a társaságnak igyekeznie kell pótolni a hiányosságot, ezt követően ugyanis az APEH kezdeményezi a cégbíróságnál a cég megszüntetését.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy a jövő héten kezdődő labdarúgó-világbajnokságból elvileg minden résztvevő profitál: a rendező, a győztes, a lebonyolító, a kiskereskedelem, a sportfogadás, a média és az idegenforgalom is. Természetesen a gazdasági válság, valamint a távolság és a kétes közbiztonság rányomja bélyegét a rendezvényre. Dél-Afrika máris leszállította a világbajnokságtól várt gazdasági növekedésének mértékét, de a rendezőt elsősorban a politikai és kulturális téren elérhető bizonyítási vágy hajtja.

Bár nem túl gyakori jelenség, mégis bárkivel előfordulhat, hogy az ATM-be helyezett kártyáját nem kapja vissza, vagyis az automata elnyeli azt. Ez természetesen nem történhet véletlenül, megvan az oka, miért nem kapjuk vissza a "plasztikot". A penzcentrum.hu utánajárt, milyen esetekben fordulhat ez elő, s ilyenkor mi a teendőnk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×