eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Navracsics Tibor: újak helyett a meglévő intézményeket kell kihasználni

Új intézményeket nem hozna létre, de a Bölcsek Tanácsa néhány, a jogszabályi változásokra vonatkozó javaslatát fontosnak tartja az új kormány - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a "A korrupció ellen" elnevezésű konferencián. A Bölcsek Tanácsa látja az új kabinet elkötelezettségét, de nem zárják ki, hogy szükség lesz még az elképzelések kiegészítésére.

Fontos a korrupció elleni harc, de új intézmények létrehozása helyett először a meglévőket kell kihasználni. Az előző kormány helytelenül cselekedett, amikor nem ezt tette - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes.

Navracsics Tibor közölte: az új kabinet takarékoskodni akar az adófizetők pénzével, ezért inkább a régebbi intézmények összevonását tervezik. Azt azonban hozzátette: nem zárják ki a lehetőséget, hogy tárgyaljanak az alapításról, ha mégis új hivatalra lenne szükség a jövőben.

A Bölcsek Tanácsa által javasolt jogszabály-módosításokról a miniszter úgy vélekedett: megfontolandó ezek közül a közbeszerzési törvényre, illetve a PPP konstrukció újragondolására vonatkozó ajánlatuk, előbbi ügyében már zajlik a kodifikációs munka - tette hozzá.

Elképzelhetőnek tartja a Bölcsek Tanácsa, hogy helyénvaló a kormány elképzelése. Ha gyors eredményeket akarnak elérni a korrupció elleni harcban, akkor a meglévő intézményeknek valóban a helyükön kell működniük - Fodor István az államfő által életre hívott Bölcsek testület tagja az InfoRádiónak válaszolt Navracsics Tibor felvetéseire.

Hozzátette: ezek tevékenységét érdemes kiterjeszteni olyan területek rendbetételére is, mint az oktatás és az egészségügy. Fodor István szerint, látható a kormány elkötelezettsége. A korrupció elleni közdelem hatékonyságát pedig egy folyamat mentén lehet majd növelni - vélekedett.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×