eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kritikus a helyzet Edelényben

Kritikus a helyzet Edelényben. A Bódva folyó árad, és megállás nélkül zuhog az eső. Molnár Oszkár polgármester az InfoRádiónak elmondta, főként önkéntesekre lenne szükség a védekezésben, mert jelenleg a katonaságnál, a rendőrségnél és a tűzoltóságnál sincs bevethető alakulat Borsodban.

Nagy szükségünk lenne gumicsizmával, esőköpennyel rendelkező önkéntesekre - közölte az edelényi polgármester. Molnár Oszkár hozzátette: legalább kétszáz segítőt várnak, homokzsákból és homokból megfelelő mennyiség áll a rendelkezésükre.

A polgármester elmondta: habár kért katonai segítséget is, kiderült, hogy Borsodban nincsenek már bevethető alakulatok, csupán egy száz tagú csoport, de ők eddig dolgoztak, és most pihennek.

Molnár Oszkár úgy tájékoztatott: a Bódva vízszintje folyamatosan emelkedik, most a folyó hídjától délre dolgozik hatvan ember az árelhárításon, mert csupán egy sor homokzsák tartja az áradást.

Edelénynek kész kitelepítési terve van, a borsodi iskolát és a művelődési ház kész a befogadásra - mondta a polgármester, aki reméli, hogy a két és fél hetes megfeszített munka eredményeképpen nem kell senkinek elhagynia az otthonát.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×