eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Kormányszóvivő: annyi pénz lesz árvízi védekezésre, amennyi kell

Annyi pénz lesz az árvízi védekezésre, amennyire szükség van - jelentette ki a kormányszóvivő a Borsod megyei Ócsanáloson tartott kihelyezett sajtótájékoztatóján. Az ár- és belvíz miatt újabb útszakaszokat zártak le, a Borsod megyei Sajóecseget pedig gyakorlatilag körbezárta a víz. Az időjárás eddig 10-20 milliárd forintos kárt okozott a gabonatermesztőknek.

Annyi pénz lesz az árvízi védekezésre, amennyire szükség van - jelentette ki a kormányszóvivő a Borsod megyei Ócsanáloson tartott kihelyezett sajtótájékoztatóján. Nagy Anna közölte: a Sajó, a Hernád és a Bódva túllépte az eddigi legmagasabb vízszintet, ezért egészen különleges intézkedésekre van szükség.

Emlékeztetett, Borsod-Abaúj-Zemplénen kívül Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron és Nógrád megye több térsége is érintett a veszélyhelyzetben.

Az árvíz, illetve a belvíz miatt három útszakaszt zártak le csütörtökön Heves megyében - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Nem közlekedhetnek az autók a Detket a 3-as főúttal összekötő szakaszon, az Apc és Zagyvaszántó közötti úton, illetve a Mátrakeresztes felé vezető út egy szakaszán - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Magyar Attila elmondta, hogy a szerdai 35-tel szemben csütörtökön már csak 12 településen folyt intenzív védekezés a megyében. Többnyire szivattyúztak, illetve erősítették az átázott töltéseket.

Ugyanakkor az ÁNTSZ megkezdte az árvíz által érintett településeken a fertőtlenítést - mondta Magyar Attila.

Gyakorlatilag körbezárta csütörtökön a Sajó a Borsod megyei Sajóecseget, a településre szinte egyik irányból sem lehet eljutni. A 26-os főútról csak a kiépített ideiglenes védművön lehet bejutni a faluba, Boldva felől megközelíthetetlen.

Rabi József, Sajóecseg független polgármestere az MTI-nek azt mondta: nagyon nagy a baj, az óriási, két héttel ezelőtti árvízhez képest is legalább 15 centiméterrel magasabb a folyó vízszintje. Mindent megtesznek, ami emberileg lehetséges - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×