eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Gyorsan ellenőrzi a kormánytagok vagyongyarapodását az APEH - lapszemle

Akár egy-két hónapon belül végezhet az APEH a leköszönő kormánytagok vagyonosodási vizsgálatával -írja a Népszabadság.

A Bajnai-kormányhoz kapcsolódóan mintegy száz főt érinthet az eljárás. Az adóhivatal 2010-ben eddig 789 vagyonosodási vizsgálatot fejezett be. Ebből megállapítással 660 zárult, a megállapított nettó adókülönbözet hatmilliárd forint volt. Jelenleg 261 vagyonosodási vizsgálat van folyamatban.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy újraindította a nyomozást Hatvani Csaba, Terézváros MSZP-s alpolgármestere ellen a Központi Nyomozó Főügyészség. A politikus a választáson sem egyéni jelöltként, sem pártlistáról nem szerzett mandátumot, és nem védi már a mentelmi jog. Az alpolgármestert és a kerület több szocialista és szabad demokrata vezetőjét hűtlen kezeléssel gyanúsítják az Andrássy út és környékén értékesített önkormányzati ingatlanok ügyében. A lap még beszámol arról, hogy a terézvárosi ingatlanpanama ügyében akár gyanúsítottként hallgathatják ki az MSZP-s Kékesi Tibort, és megszűnik a védettsége Szilvásy György volt titokminiszternek is, akit az UD Zrt.-ügyben hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal visszaéléssel gyanúsítottak meg.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy egy volt szkinhed vezért, a Roy néven ismert Sneider Tamást jelöli a szociális, ifjúsági és családügyi bizottság elnökének a Jobbik. A kilencvenes évek eleji egri cigány - szkinhed háborúban az utóbbiakat vezető férfi 2007-ben gyámság alá akarta helyeztetni szüleit, apját pedig gyilkossági kísérlettel vádolta. Vona Gábor a játéktermeket üzemeltető kampányfőnöke védelmében azt mondta, hogy "a maffiózókkal is jóban kell lenni".

A Világgazdaság arról ír, hogy a mintegy 469 milliárd forint értékű önkormányzati kötvények 88 százaléka devizaalapú, miközben a települések bevételei szinte kizárólag forintban denomináltak. Ez is növelheti tehát az ilyen módon eladósodott települések problémáját a törlesztéskor. Az e formában összegyűjtött adósság 280-300 településre koncentrálódik, szinte csak a megyei jogú és egyéb, nagyobb városokra. A törvény 2005 óta engedi, hogy a kötvények hitelfedezeteként nevesítsék az önkormányzatok kezelésében - de nem tulajdonában - lévő vagyontárgyakat is.

A Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy idén még nem szükséges hozzányúlni a cigaretta jövedéki adójához, mert ebben az évben teljesül az uniós direktíva, de a következő évtől - hogy ne kelljen egyszerre sokat emelni - évenkénti hat százalékos köztehernövelésre van szükség, hogy 2018-ra Magyarország is elérje az ezer szálankénti 90 eurós jövedékiadó-szintet. Ez azt jelenti, hogy 2018 végére a mai alsó középkategóriás termékek ára 800 forint lesz, míg a prémium termékek ára alulról közelíti az ezer forintot.

A penzcentrum.hu arról ír, hogy félmillió magyart hanyagolnak a bankok. Egy idei felmérés szerint a hazai lakosság több mint negyede semmilyen bankkapcsolattal nem rendelkezik. Az internetes portál összeállításából kiderül, hogy ennek oka az, hogy a települések mintegy harmadában sem bank-, sem takarékszövetkezeti fiók nincsen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×